Weekend cu peste 180 de misiuni ale salvatorilor hunedoreni. Cele mai multe intervenții, au fost în acordarea ajutorului medical

𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟖𝟎 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐡𝐮𝐧𝐞𝐝𝐨𝐫𝐞𝐧𝐢 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝
În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 182 misiuni și intervenții.
O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 149 astfel de solicitări. Cele mai multe cazuri au fost operate de către:
-Detașamentul Hunedoara : 22 intervenții
-Detașamentul Deva: 21 intervenții
-SMURD Petrila : 16 intervenții
Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 7 incendii. Dintre acestea, 6 s-au manifestat la vegetație uscată și deșeuri menajere, în localitățile Gurasada, Deva, Grind, Mihăileni și Ocolișu Mic și au cuprins aproximativ 14 hectare de teren.
Un alt incendiu a izbucnit la un aparat electrocasnic, în localitatea Crișcior.
Intervențiile prompte ale colegilor noștri au făcut ca pagubele materiale rezultate în urma acestor evenimente să fie reduse și din fericire, nu au existat victime.
De asemenea, echipajele operative au gestionat 6 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localităților Deva,
Zeicani, Păclișa, Băița, Lupeni și Gelmar, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 13 cazuri, au acționat pentru deblocarea a 4 uși de acces în locuință
și au intervenit în alte 3 situații pentru protecția comunității.
În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.
𝐈𝐍𝐅𝐎𝐑𝐌𝐀𝐑𝐄 𝐏𝐑𝐄𝐕𝐄𝐍𝐓𝐈𝐕𝐀̆
NU IGIENIZAȚI TERENURILE PRIN INCENDIERE!
 Reamintim cetățenilor că arderea vegetației este interzisă, extrem de periculoasă și poate duce la tragedii. Iată câteva motive pentru a evita această practică:
-Risc major de propagare rapidă a incendiilor – vântul și condițiile meteorologice pot transforma rapid un foc mic într-un incendiu de proporții.
-Pericol pentru vieți omenești și bunuri – incendiile de vegetație pot ajunge în zone locuite, punând în pericol casele și viețile oamenilor.
-Impact negativ asupra mediului – distrugerea habitatelor naturale și poluarea aerului sunt consecințe grave ale incendiilor de vegetație.
Ce puteți face pentru a preveni incendiile de vegetație:
 -Nu folosiți focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt.
 -Fiți vigilenți și semnalați orice început de incendiu la numărul de urgență 112.
Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro
De asemenea, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *