Voluntarii curăță județul Hunedoara
Mii de voluntari sunt așteptați să ia parte la cea mai mare acțiune de curățenie națională. „Let’s Do It, Romania!” organizează, anul acesta, “Ziua de Curăţenie Naţională” pe 17 septembrie, zi în care voluntari din 34 de județe ale țării, printre care și Hunedoara, sunt așteptați să strângă deșeurile aruncate la voia întâmplării în natură.
Doritorii se pot înscrie pe https://membership.letsdoitromania.ro/access/login/. Pentru informaţii suplimentare, pot contacta coordonatorii judeţeni https://letsdoitromania.ro/contacte/.
Partenerii instituţionali care se alătură “Zilei de Curăţenie Naţională” sunt: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva.
„Este o bucurie să ne reîntâlnim cu voluntarii cu ocazia „Zilei de Curăţenie Naţională” şi să sărbătorim alături de 190 de ţări din lume puterea lui împreună şi doer spirit. Ne dorim cu toţii să trăim într-o ţară mai curată, cu ape, munţi, plaje şi câmpii fără deşeuri şi le mulţumim tuturor celor care cred în noi şi în misiunea noastră. Ne vedem pe 17 septembrie. Let’s Do It!„, a spus Anamaria Hâncu, co-fondator „Let’s Do It, Romania!”.
În continuare, „Let’s Do It, Romania!” îi invită pe cei care doresc să fie parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze în aplicaţia TrashOut deşeurile pe care le întâlnesc în natură. Echipa „Let’s Do It, Romania!” va trimite sesizări autorităţilor prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile, acestea revin cu un status în ceea ce priveşte zonele respective.
„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. „Let’s Do It, Romania!” face parte din initiaţiva globală „Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de ţări din întreaga lume, una dintre cele mai mari mişcări de voluntariat din lume. Din 2010 până în prezent, peste două milioane de voluntari au participat la acţiunile şi proiectele asociaţiei „Let’s Do It, Romania!”, oameni care şi-au adus contribuţia la a avea o natură mai curată.
Monika BACIU