Statutul de destinație ecoturistică zonei Țara Hațegului, prelungit pentru încă 3 ani
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a confirmat prelungirea statutului de destinație ecoturistică pentru Țara Hațegului timp de încă trei ani. Atracțiile din Țara Hațegului oferă turiștilor o incursiune fascinantă în istorie și natură, de la descoperirea dinozaurilor pitici și a urmelor unei mări dispărute, până la explorarea peisajelor montane și a vestigiilor medievale.
”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a prelungit pentru o perioadă de 3 ani statutul de destinație ecoturistică zonei Țara Hațegului. Destinația acoperă zece unități administrativ teritoriale din județul Hunedoara, respectiv: Hațeg, General Berthelot, Sălașu de Sus, Răchitova, Sântămăria-Orlea, Baru, Totești, Densuș, Sarmizegetusa, Râu de Mori. O vacanță în Țara Hațegului oferă turiștilor toate ingredientele unei călătorii în timp. Aici pot fi descoperiți dinozauri pitici, vulcani și urme ale unei mări dispărute sau, totodată, pot fi admirate peisaje montane unice, lacuri și plante carnivore rămase din era glaciară, vestigii antice și medievale, precum și primele lăcașuri creștine. Totodată, în această destinație pot fi derulate programe de turism activ pentru întreaga familie (drumeție, cicloturism). Conceptul de Destinație Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu alte instituții și organizații reprezentative la nivel național. Astfel, Lla momentul respectiv, România a fost prima țară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaștere a destinațiilor ecoturistice”, informează reprezentanții Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Activitățile ecoturistice precum drumețiile și cicloturismul sunt disponibile pentru întreaga familie, subliniind angajamentul României în promovarea turismului durabil și a conservării mediului înconjurător. Această inițiativă, care a început în 2012, reprezintă un exemplu de lideri în domeniul turismului ecologic în Europa, întrucât România a fost prima țară care a implementat un astfel de sistem de recunoaștere a destinațiilor ecoturistice.
Monika BACIU