Senatoarea Carmen Hărău: „Momentul adevărului. Politica roșie pentru ”muncă și echitate socială” este o mare bătaie de joc!”
Senatoarea liberală, vicepreședintă a Comisiei de Muncă din Senat, a anticipat, încă din perioada dezbaterii Legii 153/2017, mistificările pe care le înțeleg acum toți românii, având în față fișa de plată lunară, așa numitul “fluturaș” pentru drepturile salariale ale lunii ianuarie
În declarația politică depusă astăzi în Senat, Carmen Hărău a menționat: “Avem din nou, în structura noului guvern, cel de-al treilea învestit în numai un an, un minister pe care nimeni nu mai înțelege de ce a fost botezat ”Ministerul muncii și justiției sociale” – căci de un an acționeză în orice altă direcție, dar în niciun caz în sensul încurajării muncii și promovării justiției sociale.”
Argumentele prezentate de senatoarea Carmen Hărău sunt următoarele:
Un minister al muncii ar trebui, în primul rând, să stimuleze munca în detrimentul nemuncii, iar apoi ar trebui să încurajeze apetitul angajaților pentru formarea profesională înaltă, singura garanție pentru o salarizare superioară într-o economie de piață. Avem noi un asemenea minister? Evident că nu! Ministerul muncii, condus de doamna Vasilescu, a făcut tot ceea ce i-a stat în putere să descurajeze munca. Sute de mii de tineri, care nu au stat cu mâna întinsă la Guvern, și s-au angajat part-time, au fost obligați să plătească statului impozite ca și cum ar fi lucrat cu normă întreagă. Cel care se face „vinovat” că muncește mai puțin de trei ore pe zi, în loc să paraziteze bugetul asigurărilor sociale, generos cu leneșii, este pedepsit de PSD să aducă bani de acasă, impozitele pe care trebuie să le plătească fiind mai mari decât salariul cuvenit! De ce ar merita să mai muncești, în aceste condiții, în România?! Iar dacă vom auzi iarăși statistici privind dinamica accelerată a muncii la negru, de vină este filosofia economică și socială strâmbă a doamnei Vasilescu și a domnului Vîlcov!”
Nu este prima oară când senatoarea PNL Carmen Hărău a afirmat că inechitatea, lipsa unor criterii minimale de a pune în acord munca fiecăruia cu nivelul lui salarial, înseamnă bătaie de joc la adresa cetățenilor: „Mă simt datoare să reamintesc că PSD și ALDE au mințit atât în perioada electorală, cât și la dezbaterile Legii salarizării, că vor elimina inechitățile de salarizare din sistemul public și că vor crește substanțial salariile mici din educație și din sănătate. Mulți români le-au dat crezare, transformându-i pe politicienii roșii în depozitarii speranțelor lor de mai bine! Acum, însă, când statele de plată sunt aproape gata, când lefurile pentru prima lună a anului vor fi plătite, românii află pe buzunarul lor că majorările salariale sunt, foarte adesea scăderi, că profesori cu normă parțială iau mai puțini bani decât impozitele cerute de guvernul PSD pentru munca lor, că dascălii sunt mai prost plătiți decât portarii, șoferii sau secretarele din unele instituții, că bruma de creștere salarială, cel mult 2,2%, acolo unde există, a fost deja mult depășită de indicele creșterii prețurilor! O lege care ar fi trebuit să elimine inechitățile, le-a adâncit și mai tare. O lege care ar fi trebuit să reinstaureze la loc de cinste zicala românească ”cine are carte, are parte” a aruncat acest proverb la coșul de gunoi, acționând pe dos! “
Cu referire la pensionari, Carmen Hărău a menționat: „Îmi aduc foarte bine aminte, ca, de altfel, toți românii, că pensionarilor din sistemul de asigurări sociale de stat li s-a promis ferm eliminarea inechităților din sistemul public de pensii și că la vechime egală, muncă egală, profesie similară, pensionarii vor avea o pensie comparabilă sau chiar egală. Lucrurile au evoluat în anul 2017 împotriva acestor principii. Unde sunt pensiile recalculate și aduse, prin majorare, la același nivel, cum s-a promis?! PSD-ALDE s-au ocupat, ce-i drept, de unii pensionari, însă nu de cei mulți, ci de cei ”speciali”. Celor ”speciali” le-au crescut constant pensiile! Celor mulți, însă, li s-a furat dreptul legal de majorare a punctului de pensie de la data de 1 ianurie 2018. Tot celor mulți li s-a aruncat un an de zile praf în ochi cu o așa-zisă nouă lege a pensiilor care ar fi urmat să le aducă venituri mai mari. Pe bună-dreptate unii pensionari spun ”Doamne ferește!” de eventuale alte schimbări pe care le-ar mai face acest Guvern, căci până acum mulți oameni au avut doar de pierdut din măsurile așa zisei „revoluții” roșii.”
„Am câștigat, ce-i drept, noi, parlamentarii!”, menționează, cu amărăciune, Carmen Hărău: „Domnul Dragnea știe că majoritățile la votul din Parlament, pentru toate bazaconiile, în dispreț față de interesul românilor, costă! Așa încât își plătește parlamentarii din arcul puterii, soldați disciplinați din mașina de vot. Din păcate, ne pune și pe noi, ceilalți parlamentari, într-o situație proastă, față de românii care o duc din ce în ce mai greu, într-o perioadă în care oamenii sunt din ce în ce mai puțin dispuși să facă diferențele cuvenite între grupurile politice din parlament! PSD ia această măsură penibilă, într-o vreme în care încrederea în Parlament, cea mai importantă instituție a unei țări democratice, a ajuns la cote de avarie în România! Pe scurt, așa arată echitatea în viziunea PSD-ALDE!”
Carmen Hărău, senatoare PNL, a ținut să aminteacă și faptul că prin cele două ordonanțe toxice, 79 și 82, li s-a confiscat dreptul la o pensie liniștită și viitorilor pensionari, nu numai celor prezenți, atât prin afectarea contribuțiilor la Pilonul II, cât și prin diminuarea punctajului individual de la Pilonul I.
„Pentru toate aceste motive, ministerul condus de doamna Vasilescu ar fi mult mai corect denumit Ministerul disprețului față de muncă și al inechității sociale” a încheiat Carmen Hărău
Din declarația politică a Senatoarei PNL Carmen Hărău, 6 febr. 2018