Scenariu roșu pentru 16 unități de învățământ din județ
Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul județului Hunedoara, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.
Prin urmare, începând cu data de 15 februarie, în conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara nr. 23/12.02.2021 și cu prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nr. 3235/93/04.02.2021, în județul Hunedoara, se înregistrează următoarea situație:
105 unități de învățământ vor începe activitatea didactică în Scenariul 1 (Scenariul verde). Acesta prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și este aplicat în cazurile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori;
125 de unități de învățământ vor derula cursuri conform Scenariului 2 (Scenariul galben). Acesta presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie și participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Scenariul galben este aplicat în cazul în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori;
16 unități de învățământ, vor derula cursuri conform Scenariului 3 (Scenariul roșu). Acest scenariu presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar și participarea zilnică, în sistem on-line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Scenariul roșu se aplică în cazurile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori. Unitățile de învățământ care desfășoara cursuri în scenariul roșu sunt:
1. ȘCOALA PRIMARĂ OCOLIȘU MIC
2. ȘCOALA PRIMARĂ GLODGHILEȘTI
3. ȘCOALA PRIMARĂ MIHĂIEȘTI
4. ȘCOALA GIMNAZIALĂ LUNCA CERNII DE JOS
5. ȘCOALA PRIMARĂ URIC
6. ȘCOALA PRIMARĂ HĂȘDAT
7. ȘCOALA PRIMARĂ CINCIȘ CERNA
8. ȘCOALA PRIMARĂ CRISTUR
9. GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL BOȘ
10. ȘCOALA PRIMARĂ MĂRTINEȘTI
11. ȘCOALA PRIMARĂ LUNCA CERNII DE SUS
12. ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȘOIMUȘ
13. GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL JOSANI
14. ȘCOALA GIMNAZIALĂ VAȚA DE JOS
15. ȘCOALA GIMNAZIALĂ VEȚEL
16. ȘCOALA PRIMARĂ BOBÎLNA
Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructură și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.
Centralizarea datelor transmise din unitățile de învățământ după stabilirea scenariilor, a evidențiat un număr de 32901 elevi care vor participa la activitățile didactice ce implică prezența fizică în școală și un număr de 20093 elevi care vor continua să participe la activitățile didactice, zilnic, în sistem on-line. De asemenea, există un număr de 392 preșcolari și elevi, încadrați într-o grupă de risc care vor studia on-line în urma recomandărilor medicilor curanți, precum și un număr de 58 de cadre didactice care continuă predarea on-line, ca urmare a recomandărilor medicilor de medicina muncii.
Lista completă a unităților din învățământ din județ și scenariile în care vor funcționa în perioada 15-19 februarie AICI