Recomandări ANPC la achiziţionarea produselor de tip fast food
Consumatorii trebuie să acorde atenţie aspectului produselor, la achiziţionarea celor din carne sau carne tocată să nu cumpere produse neetichetate, să cumpere doar din locuri autorizate, în care sunt respectate normele de igienă, recomandă directorul general al ANPC Paul Anghel, care precizează că este necesară şi păstrarea bonului fiscal în cazul în care cei nemulţumiţi vor să reclame calitatea produselor cumpărate.
”De asemenea, înainte de achiziţionarea alimentelor, din locuri specializate în acest sens, trebuie să va asiguraţi că vânzătorul este echipat corespunzător, poartă halat de protecţie şi bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate o realizează cu mâinile acoperite de mănuşi curate sau de unică folosinţă. Trebuie să acordaţi atenţie preţului afişat şi să verificaţi concordanţă dintre preţurile afişate la raft şi cele marchate pe bonurile de casă. Ş:i nu în ultimul rând să solicitaţi şi să păstrati bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea/siguranţă unui produs”, afirmă oficialul ANPC, sfătuin consumatorii să refuze produsele ale căror aspect şi miros ridică suspiciuni.
În ultima perioadă, ANPC şi-a intensificat controalele în restaurante, fast-food-uri şi magazine care vând produse alimentare, confiscând mari cantiăti de aliment şi aplicând amenzi.
news.ro