Proiectul de hotărâre care prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă, pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Guvernului

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri, care va începe la ora 17.00, se află înscris un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că Executivul va aproba vineri o ordonanţă de urgenţă care va aduce unele modificări necesare pentru a pune în aplicare rectificarea bugetară.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a anunţat că înaintea şedinţei de Guvern, va fi o întrunire a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în contextul hotărârii care prevede prelungirea stării de alertă.

„Începând cu data de 16 august 2020 se prelungeşte cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul ţării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de 2 / 2 COVID-19, aprobată cu modificări şi completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările şi completările ulterioare, prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, şi prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare”, arată proiectul de hotărâre afişat pe site-ul Executivului.

Un alt proiect de hotărâre vizează acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 393.100 lei pentru sprijinirea unui număr total de 116 familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora, cu domiciliul/reşedinţa în judeţele: Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui şi Bucureşti.

Pe ordinea de zi mai apare un proiect de hotărâre privind aprobarea Programului Naţional de digitalizare a microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii, finanţat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Alte proiecte de acte normative fac referire la rechemarea unor consuli generali. Iulia Buje consul general în Marsilia şi Emil Rapcea consul general la Odesa.

Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Executivului apare şi o informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor locale din 27 septembrie.

„Potrivit dispoziţiilor art. 1 alin. (6) din Hotărârea Guvernului României nr. 577/2020 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale din anul 2020, Comisia tehnică centrală pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, informează săptămânal Guvernul în legătură cu stadiul îndeplinirii acţiunilor privind pregătirea şi organizarea alegerilor locale din anul 2020”, arată informarea care va fi prezentată la reuniunea Guvernului.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *