Programul Școlar Colgate ajunge și la copiii hunedoreni
Programul Școlar Colgate, parte integrantă a inițiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, va ajunge în perioada martie – iunie 2019 în 14 județe din România. Astfel, aproximativ 100.000 de copii din clasele primare vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii Române și de la reprezentanții Colgate cum să aibă grijă de sănătatea lor orală.
„Grija pentru sănătatea orală a copiilor este o preocupare constantă pentru Colgate și venim în întâmpinarea celor mici cu programe educaționale prin care să le oferim sfaturi pentru o igienă orală corectă. Ne dorim să aducem cât mai multe zâmbete sănătoase pe chipurile copiilor din întreaga lume și facem acest lucru și în România prin Programul Școlar Colgate, care însumează mai bine de 25 de ani de educație pentru sănătate și peste 6 milioane de zâmbete sănătoase. O dantură frumoasă și sănătoasă este rezultatul obiceiurilor corecte de igienă orală deprinse de la vârste fragede, obiceiuri despre care învață în cadrul Programului Școlar Colgate și pe care îi încurajăm să le exerseze în fiecare zi acasă, cu ajutorul părinților”, a spus Iwona Żaczek, Professional Marketing & Sales Manager, Colgate-Palmolive Central Europe East.
„Ne bucurăm să fim pentru al cincilea an consecutiv alături de Colgate în derularea Programului Școlar Colgate. Sănătatea copiilor noștri este mult influențată de stilul de viață. Acțiunile făcute zi de zi contribuie la dezvoltarea unui comportament ce poate fi greu schimbat, iar educația are un rol extrem de important. Prin Programul Școlar Colgate, încurajăm comportamente corecte de igienă orală în rândul copiilor, cu implicarea activă a părinților, pentru ca cei mici să aibă un punct de plecare în ceea ce va reprezenta o activitate de rutină în viața acestora”, a declarat Dr. Victoria Mihăescu, Director Programe, Societatea Națională de Cruce Roșie din România.
Programul va avea în acest an două ediții în cadrul cărora elevii vor beneficia de lecții educaționale pentru o igienă orală corectă. Prima ediție din 2019 se va desfășura în perioada 24 martie – 14 iunie și va ajunge în județele Alba, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Olt, Sălaj, Vaslui și în sectorul 3 din București.
În 2018, Programul Școlar Colgate a împlinit 25 de ani de la debutul în România, perioadă în care 6 milioane de elevi au beneficiat de lecții educaționale despre igiena orală corectă. Programul se desfășoară din anul 2015 în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română și cu școli primare din întreaga țară, cu sprijinul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România. Prin intermediul programului, copiii învață cum să aibă grijă de sănătatea lor orală prin sfaturi și informații transmise sub formă de joc cu ajutorul Doctorului Măseluță și echipa sa de Supereroi ai dinților sănătoși într-un film educațional.
Elevii au ocazia să exerseze tehnica de periaj sub îndrumarea atentă a profesioniștilor și învață prin joc pașii pe care trebuie să îi urmeze zilnic pentru a avea o igienă orală corectă: periajul dinților timp de două minute de cel puțin două ori pe zi cu ajutorul unei periuțe de dinți înlocuită o dată la trei luni, vizite periodice la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate. Lecțiile de educație pentru sănătate orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.
Este important ca elevii să continue acasă ceea ce învață în Programul Școlar Colgate, de aceea, la finalul fiecărei lecții, copiii primesc un pliant cu sfaturi pentru părinți, produsele de bază pentru îngrijirea dinților (o periuță de dinți și o pastă de dinți Colgate) și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic. Școlile participante în Programul Școlar Colgate primesc produse Protex pentru igiena mâinilor.
Mai mult, în 2017, compania a lansat Programul România Merită Zâmbete Colgate dedicat elevilor din clasele 0-IV și desfășurat alături de Crucea Roșie Română, prin care s-au oferit consultații stomatologice gratuite. Peste 3.200 de copii au participat până în prezent la cele 3 ediții ale programului și au beneficiat de un diagnostic cu recomandări pentru tratament în urma consultațiilor, lecții de igienă orală pentru un zâmbet sănătos și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.
Despre Crucea Roșie Română
Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce priveste naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică.
Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității. Proiectul de educație pentru sănătate desfășurat împreună cu Colgate este parte din această componentă importantă a activității organizației.
Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.
Despre Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România
Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România (ANSPR) este organizația profesioniștilor din medicina dentară pediatrică din România, afiliată la IAPD (International Association of Paediatric Dentistry), asociație internațională care, prin organizațiile naționale din cele 64 de țări membre, cuprinde peste 15.000 de medici dentiști. ANSPR funcționează sub forma unui forum pentru medicii dentiști pediatri sau pentru oricare alți practicieni de medicină dentară interesați de tratarea copiilor.