Producătorii auto europeni reiau producţia, odată cu relaxarea măsurilor de distanţare socială impuse de guverne

Grupul german Volkswagen reia luni producţia la fabrica Wolfsburg din Germania, urmând exemplul altor constructori europeni de automobile care profită de relaxarea măsurilor de distanţare socială impuse de guverne din cauza noului coronavirus pentru a-şi relua activităţile, transmite Reuters.

Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din lume, celebrează redeschiderea celei mai mari fabrici a grupului prin proiectarea pesediul acesteia a unei imagini animate în care logo-ul VW zdrobeşte coronaviruşi.

Încurajată de scăderea numărului de infecţii de coronavirus, Germania a permis redeschiderea magazinelor mici, cu condiţia să asigure cu stricteţe distanţarea socială şi igiena. Acum, urmează şi companiile mari.

BMW , Daimler şi Volkswagen mizează pe capacitatea Germaniei de a ţine sub control noul coronavirus şi pe un sistem de sănătate capabil să testeze masiv populaţia pentru a identifica posibilii purtători ai bolii.

Situaţia din Germania contrastează puternic cu Statele Unite, unde şeful sindicatului United Auto Workers a declarat joi că ”este prea curând şi prea riscant” ca fabricile auto să fie redeschise la începutul lunii mai, el făcând referire la numărul insuficient al testelor care sunt efectuate.

Fabricile europene şi-au schimbat sistemul de muncă, pentru a include o igienă riguroasă şi perioade de curăţenie, precum şi asigurarea unui spaţiu mai mare între muncitori.

În animaţia proiectată de Volkswagen, logo-ul VW sărbătoreşte ”cu un deget în sus” după ce a înfrânt virusul.

“Luni, industria auto germană revine. Noi, la Volkswagen, am folosit această pauză de cinci săptămâni pentru a ne pregăti pentru reluarea producţiei”, a afirmat şeful comitetului de întreprindere de la VW, Bernd Osterloh.

BMW a anunţat că reia începând de luni producţia de motoare. Grupul intenţionează să redeschidă pe 4 mai fabrica britanică din Goodwood şi fabrica Spartanburg din Carolina de Sud, urmate de uzinele Dingolfing din Germania, şi San Luis Potosi, din Mexic, pe 11 mai, în funcţie de cererea din piaţă.

Alte fabrici BMW din Leipzig, Regensburg, şi Rosslyn, din Africa de Sud, vor fi redreschise pe 18 mai, cu un singur schimb. Fabrica BMW din Shenyang, China, lucreză din 17 februarie.

Angajaţii BMW vor trebui să poarte măşti şi să păstreze distanţa dintre ei. BMW a schimbat aşezarea muncitorilor în autobuzele fabricilor şi are o procedură pentru intrarea şi ieşirea autobuzului din fabrică.

Muncitorii trebuie să vină îmbrăcaţi cu hainele de fabrică, pentru a evita vestiarele şi au fost modificate circuitele în fabrică pentru a fi într-un singur sens, a precizat compania.

Fabricile Mercedes-Benz din Sindelfingen şi Bremen fac la rândul lor pregătiri pentru a relua producţia.

Sprea deosebire de Italia şi Spania, Germania nu a interzis producţia de automobile, dar fabricile au fost nevoite să o facă după ce autorităţile au restricţionat mişcările oamenilor şi au ordonat închiderea centrelor de dealeri, afectând cererea.

Fiat Chrysler va deschide luni fabrica Sevel din centrul Italiei, cu intenţia de a relua producţia în proporţie de 70%-80%.

În Franţa, Toyota a reluat săptămâna trecută activitarea unei fabrici de asamblare din Valenciennes, iar Renault a început să producă motoare la fabrica sa din Cleon, aflată la vest de Paris. La o altă fabrică Renault din Flins, la vest de Paris, numai 25% dintre angajaţi vor reveni la lucru.

Compania suedeză Volvo Cars a redeschis săptămâna trecută fabrica din Torslanda, după modificarea proceselor de producţie.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *