Polițiștii hunedoreni acționează pentru siguranța elevilor
În perioada 01 – 05 martie 2021, polițiștii hunedoreni din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii rutieri, cei de proximitate și cei din patrulele de ordine publică, au fost prezenți în zona unităților de învățământ preuniversitar atât în mediul urban cât și rural, pentru a le asigura elevilor și profesorilor un mediu sigur de desfășurare a orelor de curs, în conformitate cu scenariile avizate în județ.
În județ, acțiunile preventive au fost derulate de polițiștii structurilor de ordine publică și rutieră din cadrul subunităților de poliție Hunedoara, Aninoasa, Uricani, Petrila, iar în mediul rural la școlile din comunele aferente Secțiilor de Poliție Rurală 6 Orăștie și 2 Ilia. Au fost verificate 36 de unități de învățământ, legitimate 51 de persoane aflate în proximitatea școlilor, iar 12 microbuze care efectuau transport școlar au fost controlate din punct de vedere tehnic și conducătorii auto fost verificați cu aparatul alcoolscop.
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au aflat săptămâna trecută în șase școli din orașele Hațeg și Simeria, unde împreună cu conducerile Liceului Teoretic ”I.C. Brătianu” Hațeg și a Liceul Tehnologic de Transport Feroviar ”Anghel Saligny” Simeria au promovat în rândul cadrelor didactice instrumente eficiente de îmbunătățire a predării on-line, în ce privește protejarea datelor cu caracter personal, a parolelor și securizarea interacțiunii cu elevii pe internet. Polițiștii au promovat cadrul legal privitor la siguranța în mediul virtual.
În zona adiacentă școlilor și grădinițelor, polițiștii au acționat pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, a siguranței transportului școlar destinat special elevilor navetiști, iar echipajele rutiere au fluidizat traficului rutier din zona unităților de învățământ pentru siguranța preșcolarilor, elevilor care participă fizic la cursuri.
„Ne dorim ca prin prezența zilnică, a polițiștilor, jandarmilor și polițiștilor locali, în școli, grădinițe cât și în zonele adiacente acestora, să fim capabili să transmitem un sentiment de liniște și siguranță părinților, întregului corp didactic și elevilor de toate vârstele și să îi asigurăm că ne implicăm cu toate resursele ca mediul școlar să fie unul ferit de riscuri și vulnerabilități, astfel încât cu toții să beneficieze de bucuria de a merge la școală zi de zi” – consideră cms. Fieraru Andrea din cadrul Biroului Siguranță Școlară.
IPJ Hunedoara