Politica cu privire la corecturi
Informațiile corecte, sunt acele informații scrise corect fără greșeli gramaticale și fără alte înțelesuri.
Toate articolele recepționate pe adresa redacție, imediat ce vor trece de verificări, vor fi supuse corectării, exceptând faptul în care expresii intregii sunt greșite, iar prin corectare ar putea avea mai multe feluri de obordare sau reinterpretare, drept pentru care, pentru unele din ele se solicită o corectură a expresiei din partea autorului.
Ceea ce corectăm, fără a distorsiona informația într-un fel sau altul, menționăm mai jos prin exemple:
- Diacritice
1.1. Aplicăm diacritice la toate articolele publicate, astfel încât să nu se lase loc interpretărilor.
- Litere sau semne de puctuație lipsă
2.1. Completăm acele litere unde vedem că sunt lipsă și nu lasă loc de interpretare.
2.2. Completăm semnele de puctuație după caz, numai acolo unde sunt eligibile și unde oferă o formă gramaticală corectă.
- Solicitare corecturii eratei
3.1. Într-o orecare mică parte, există și accidente gramaticale destul de grave, pentru care este solicitată corectura din partea autorului.
3.2. Oricine poate solicita corectarea unei erori tehnice sau gramaticale, cauzate de vreo anomalie a publicării, fie în publicația noastră, fie în partajările externe.
- Cauze prin care ar putea interveni o erată
4.1. Se știe că în unele cazuri de importanță majoră, intervine oboseala asupra celor care redactează ore în șir și care pot fi ușor sustrași de la atenția primară, având scăpări sau pierderi de concetrare, însă, pentru acest lucru exista și a doua persoană, împuternicită cu sarcina de-a corecta cu exactitate conținutul unui material.