Poliţia de Frontieră va primi 50 de autospeciale Ford personalizate pentru supraveghere
Poliţia de Frontieră Română va primi, până în februarie anul viitor, 50 de autospeciale Ford, personalizate şi echipate special pentru acţiuni de supraveghere. „Aceste vehicule vor fi foarte utile Poliţiei de Frontieră şi reprezintă primul pas în această colaborare între Guvern şi compania Ford, care va trebui urmată de alţi paşi în cadrul aceleaşi cooperări”, a afirmat premierul Ludovic Orban, vineri, la prezentarea acestor vehicule. La rândul său, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a explicat că vehiculele „sunt incredibil de bine echipate pentru a creşte eficienţa operaţiunilor Poliţiei de Frontieră”, instituţie care „reprezintă un partener esenţial al Departamentului de Justiţie al SUA în combaterea traficului de persoane”.
Ford România va livra 50 de autovehicule special utilate pentru Poliţia de Frontieră. Având la bază unităţi Transit AWD, acestea sunt echipate de compania Pro Optica în autospeciale de supraveghere Artemis-Ro. Cele 50 de autovehicule vor fi livrate Poliţiei de Frontieră până în februarie anul viitor.
Vineri, Ambasada SUA la Bucureşti a organizat un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate aceste vehicule.
„Înţelegerea dintre Adrian Zuckerman şi mine a avut doi câştigători. Aceasta este viziunea mea cu privire la relaţia dintre Ford şi Guvernul pe care am onoarea să-l conduc. Compania Ford este unul dintre cei mai importanţi investitori din România, a dezvoltat o afacere foarte importantă pentru ţara noastră şi afirm cu tărie că îl considerăm un partener foarte serios”, a declarat premierul Ludovic Orban, prezent la eveniment.
El a adăugat că Guvernul pe care îl conduce sprijină toate proiectele de dezvoltare derulate de compania Ford în România.
„Avem aici un exemplu de cooperare între Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne şi compania Ford, un vehicul modern care este fabricat de Ford, cu participarea Pro Optica. Aceste vehicule vor fi foarte utile Poliţiei de Frontieră şi reprezintă primul pas în această colaborare între Guvern şi compania Ford, care va trebui urmată de alţi paşi în cadrul aceleaşi cooperări. Sunt foarte bucuros că economia românească şi companiile ca Ford revin la normal, fac paşi în direcţia revenirii la o situaţie economică normală. Sunt sigur că această cooperare între autorităţile române şi Ford va fi una fructuoasă atât pentru companie, cât şi pentru România”, a afirmat Ludovic Orban.
La rândul său, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat că acesta este un nou exemplu de tehnologie americană care ajută la creşterea securităţii României şi susţine statul de drept.
„Parteneriatul nostru strategic este viabil, mai puternic ca niciodată. Relaţiile economice dintre SUA şi România s-au dezvoltat rapid după 1989. Investiţiile americane în economia românească au atins miliarde de dolari. Schimburile comerciale bilaterale depăşesc 3 miliarde de dolari anual. Foarte puţine companii americane sau străine pot concura cu moştenirea de un secol a Ford ca lider global în industria auto şi cu producţia sa avansată. Având mai mult de 6.200 de angajaţi şi o investiţie de peste 1,5 miliarde de euro în ultimii 12 ani, Ford se află printre companiile americane de top care funcţionează în România. Este şi un contributor important la prosperitatea economică a României”, a punctat Zuckerman.
El a amintit că a vizitat, la începutul acestui an, uzina Ford de la Craiova, împreună cu premierul Ludovic Orban.
„Am avut plăcerea să testăm modelul Puma, unul dintre vehiculele noi, fantastice ale Ford chiar pe pista sa de testare. Sunt cu adevărat vehicule de clasă mondială. Prim-ministrul şi cu mine am participat la o provocare, o cursă scurtă – încheiată la egalitate – deşi personalul nostru de securitate a fost puţin bulversat. Va trebui să mergem din nou acolo şi să conducem alt vehicul Ford pentru a declara câştigătorul. Poate vom avea o cursă de caritate Zuckerman-Orban. Vom vedea”, a afirmat ambasadorul SUA.
El a explicat că vehiculele prezentate vineri „sunt incredibil de bine echipate pentru a creşte eficienţa operaţiunilor Poliţiei de Frontieră”.
„Această instituţie reprezintă un partener esenţial al Departamentului de Justiţie al SUA în combaterea traficului de persoane – care, aşa cum ştiţi cu toţii, este una dintre principalele mele priorităţi – dar şi în lupta împotriva criminalităţii organizate transfrontaliere. Ea colaborează, de asemenea, cu Departamentul de Stat şi Departamentul Energiei ale SUA în lupta internaţională împotriva terorismului, a contrabandei nucleare şi pentru stoparea fluxului de produse contrafăcute şi de contrabandă. Fără Poliţia de Frontieră, multe lucruri pe care le preţuim ar fi ameninţate. Este minunat să vedem inovaţiile Ford în acţiune pe şoselele şi autostrăzile României, care aduc un plus de siguranţă. Ar fi minunat să vedem mai multe vehicule Ford în flotele auto ale instituţiilor de securitate din România”, a adăugat Zuckerman.
El a menţionat că uzina Ford din Craiova este „spectaculoasă” şi „o paradigmă a unei poveşti de succes americano-române”. „Ford a construit o fabrică impresionantă, care produce acolo unele piese auto şi le importă pe altele, iar asamblarea vehiculelor e realizată de muncitori români”, a detaliat el.
Adrian Zuckerman a menţionat şi că a participat, joi, la Constanţa, la lansarea noii conducte de gaz pe platforma offshore a Black Sea Oil & Gas (BSOG).
„Niciuna dintre aceste iniţiative nu ar înflori azi aşa cum o fac în prezent, dacă nu ar exista industrie privată. Respectul pentru statul de drept, procesul democratic, stabilitatea şi respectul puternic pentru companiile private vor aduce investitori străini şi vor conduce economia României la mare înălţime. Nu există nimeni care să fi susţinut şi să fi încercat să implementeze aceste concepte mai mult decât a făcut-o Guvernul Orban. De exemplu, ieri, şeful BSOG s-a plâns public de schimbarea legilor din 2018, care au restricţionat dezvoltarea şi creşterea sectorului gaze şi petrol. Aceste legi au împiedicat şi continuă să împiedice creşterea şi dezvoltarea industriei de profil din România. România are nevoie de pieţe libere, stabile şi predictibile şi de industrie privată. Vremea industriei planificate de stat s-a încheiat într-un eşec cumplit, iar promotorii ei au fost alungaţi de la putere acum 30 de ani. Ţineţi-i la distanţă! Guvernul Orban recunoaşte aceste valori şi le pune în practică pentru a dezvolta România şi pentru a o face măreaţă! Da, am mai spus-o, şi voi continua să o spun, aceasta este renaşterea României!”, a afirmat Adrian Zuckerman.
news.ro