Nu eşti pregătit pentru luna cadourilor? Află ce alternative ai pentru a economisi bani de sărbători

Sărbătorile pot fi cea mai frumoasă perioadă a anului, dar este, în acelaşi timp, şi o corvoadă atunci când te gândeşti la liste, preferinţe, alergătură, cadouri şi pregătiri. Dacă preţurile ridicate îţi transformă veselia în stres, iată câteva veşti bune: există modalităţi de a economisi pentru fiecare articol din lista lucrurilor de cumpărat. În continuare, în acest articol, poţi descoperi cum poţi să controlezi cheltuielile de sărbători astfel încât să păstrezi bucuria sărbătorilor şi în suflet, dar şi în buzunar.

Cum să economiseşti bani de sărbători?

Dacă în fiecare an ai cumpărat cadouri pentru toţi cunoscuţii şi rudele apropiate şi mai puţin apropiate, anul acesta poţi face o listă doar cu cele mai importante persoane din viaţa ta cărora să le faci o surpriză de sărbători. Poate fi un start bun pentru economie. În plus, poţi pune în aplicare şi alte metode de a salva resurse:

1. Secret Santa în loc de cadouri pentru toţi

Destul de populară în mediul corporate, această acţiune de tragere la sorţi a unei singure persoane căreia să îi faci un cadou poate fi o soluţie şi în familie. În acest fel, îţi vei concentra resursele doar pentru un cadou şi, la rândul tău, vei primi un singur cadou de Crăciun, ceea ce poate fi de ajutor în salvarea resurselor de bani şi timp.

2. Stabileşte o limită de preţ

O altă modalitate de a face cadourile mai uşor de gestionat este de a limita mai degrabă costul decât numărul de cadouri. Stabileşte o limită de preţ şi ia ca o provocare să păstrezi toate cadourile sub suma stabilită. Alternativ, poţi opta pentru a oferi cadouri mari numai copiilor din familie şi să schimbaţi cadouri simbolice cu ​​adulţii. Dacă şi această variantă implică depăşirea bugetelor, poţi opta pentru un mic credit pe care să îl rambursezi rapid în lunile ce urmează. Poţi găsi mai multe informaţii despre credite de nevoi personale de la HopCredit, instituţie nebancară ce îţi poate oferi rapid până la 10.000 de lei direct pe card.

3. Cumpără tot timpul anului

Începe devreme. Distribuie cumpărăturile de sărbători pe tot parcursul anului în loc să aştepţi Black Friday sau Cyber Monday, pentru a nu goli cardul de cumpărături într-o singură lună. Un alt avantaj al cumpărăturilor în alte perioade ale anului este acela că rişti mai puţin să te laşi purtat în atmosfera sezonului de vacanţă. În decembrie, fiecare magazin este împodobit cu atracţii, sunete şi mirosuri, toate concepute pentru a te face să cheltui mai mult.

4. Cumpără online

Există multe avantaje în a face cel puţin o parte din cumpărături online. Pentru început, îţi permite să eviţi atmosfera frenetică de sărbători, care te va tenta să cheltui excesiv. Cumpărăturile online sunt, de asemenea, convenabile. Poţi face cumpărături la orice oră a zilei sau a nopţii, chiar şi în pijamale. Nu trebuie să te aventurezi pe vreme rece şi prin aglomeraţie, mai ales în această perioadă de pandemie. Nu trebuie nici să pierzi timp căutând loc de parcare sau aşteptând la casa de marcat.

Totuşi, de departe cel mai mare avantaj al cumpărăturilor online este că poţi compara preţurile produselor foarte simplu. Există multiple motoare de căutare de preţuri care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie de achiziţie.

În concluzie, cumpărăturile de sărbători sunt o adevărată aventură pe care este bine să o începi cu calm şi cu gândul la finanţele tale, ce nu ar trebui să sufere excesiv în această frumoasă perioadă a anului.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *