Monica Anisie, mesaj de Ziua Drepturilor Copilului

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului şi care afirmă că este mândră de toţi copiii. ”Am învăţat că toţi copiii îşi doresc ca noi, adulţii, să le respectăm dreptul de a fi copii, de a se juca, de a fi ascultaţi, înţeleşi şi încurajaţi”, a declarat ministrul, transmiţându-le copiilor că o inspiră capacitatea lor de a se adapta.

”De Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, vă îndemn să le oferiţi toată atenţia copiilor, fie că sunteţi părinţi sau cadre didactice. Astăzi, trebuie să le reamintim în mod special cât de minunaţi sunt şi cât de recunoscători suntem să îi avem! De la fiica mea şi de la elevii mei am învăţat că toţi copiii îşi doresc ca noi, adulţii, să le respectăm dreptul de a fi copii, de a se juca, de a petrece cât mai mult timp cu părinţii, de a fi ascultaţi, înţeleşi şi încurajaţi. Ca mamă, profesoară, dar şi ca ministru voi lupta în continuare ca toţi copiii să se bucure de acelaşi respect ca cel oferit adulţilor”, a scris, vineri, pe Facebook, Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei le-a transmis copiilor că este mândră de ei.

”Sunt mândră de voi toţi, dragii mei, iar capacitatea voastră de a vă adapta mă inspiră pentru a continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru a vă oferi dreptul la o educaţie de calitate! Fiţi fericiţi, dragii mei”, a mai transmis Anisie.

În fiecare an, pe 20 noiembrie – pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului – UNICEF sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, promovează respectarea drepturilor copilului și organizează campanii de strângere de fonduri pentru problemele cele mai presante cu care se confruntă copiii, astfel încât fiecare copil să se dezvolte la potențialul maxim.

În data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, această zi  devenind Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului în întreaga lume. Convenţia este primul document international în care “drepturile copilului” sunt menţionate şi promovate în   mod unitar, iar protecţia copilului se impune de la sine. Cele patru principii de bază ale Convenţiei – non-discriminarea, urmărirea celor mai bune interese ale copilului, dreptul la viaţă, supravieţuire şi dezvoltare şi, nu în ultimul rând, respectul faţă de părerile copilului – au devenit astfel importante pentru întreaga lume.

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului este o zi distractivă, dar cu un mesaj serios.

Ziua universală a drepturilor copilului a fost stabilită în 1954 şi este sărbătorită, în fiecare an, la 20 noiembrie, susţinând unitatea internaţională, conştientizarea situaţiei copiilor la nivel mondial şi asigurarea bunăstării copiilor.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *