Măgura Wave, festivalul care cutremură Măgura Uroiului

A început Măgura Wave 2017! Evenimentul aduce zeci de trupe rock care vin să cânte la cea de-a doua ediţie a festivalului menit să cutremure împrejurimile şi să arunce în aer mâinile spectatorilor. Sunt trei zile în care iubitorii de rock sunt aşteptaţi cu muzică, mâncare bună, valuri de băutură şi un camping cu toate utilităţile pentru cei care vor să şadă mai multe zile în zonă.

Joi seara, km O la Măgura Wave: deschiderea o face trupa Pragu’ de Sus, iar festivalul a primit cu porţile deschise iubitorii de muzică bună.

„Noi, cei de la Pragu’ de Sus suntem deschizătorii, cei care dăm startul festivalului. Noi cântăm în ziua zero pentru că practic, de vineri, începe festivalul propriu zis, dar organizatorii s-au gândit să înceapă altfel anul acesta pentru că lumea deja urcă aici sus şi e păcat să nu fie o activitate, una care dacă va fi ok, s-ar putea să prindă contur şi pe viitor. Poate facem chiar o seară specială cu altfel de muzică, la Măgura”, spune solistul trupei, Călin Bârcean.

Cum se întunecă, începe şi concertul, iar privirile sunt atrase nu doar de luminile pe pe scenă, dar şi către proiecţiile laser aruncate pe stânca Măgurii. Dacă serile următoare sunt dedicate rock-ului greu şi atmosfera va fi electrizantă, seara de joi a adus la Măgură atmosfera faină a câtorva ore petrecute între prieteni. S-a cântat, s-a dansat, s-a stat la o poveste şi s-a savurat seara sub cerul înstelat.

„Bună seara, bine aţi venit la Măgura Wave! Vă întrebaţi ce facem noi aici? Ne distrăm!!! Haideţi şi voi! E genial, aşa cum mă şi aşteptam. Am aflat de festival de pe facebook şi am venit să-l văd pe Călin, chiar nu ştiam nimic de festival. Am venit şi nu-mi pare rău deloc, chiar o să vin în fiecare seară împreună cu familia că e genul de muzică care chiar îmi place!”, spune un spectator, întrerupt din dans şi cântat.

„E foarte bine, încercăm să ne simţim bine, e cam rece un pic, dar ne simtem bine”, glumeşte altcineva. „Bestial! E frumos! Măgura este cel mai bun loc unde s-ar fi putut desfăşura un astfel de eveniment la noi în zonă!”, remarcă un spectator.

Vineri, sâmbătă şi duminică, pe cele două scene ale festivalului urcă trupe rock din ţară sau venite de pe două continente. Capul de afiş al festivalului sunt elveţienii de la Coroner, dar vin şi Ektomorf (Ungaria), Visions of Atlantis (Austria), Nervosa (Brazilia), Iron Maidnem (Ungaria), Infected Rain (Rep. Moldova), Sickness (Italia).

„Încep metalele, începe rock-ul greu! De vineri, ne aşteptăm la o explozie de ritm, de muzică şi pentru asta ne-am pregătim şi noi cu producţii de efecte speciale pe scenă. E voie bună, petrecere, tot ceea ce trebuie pentru ca un astfel de festival să rămână în amintirea noastră”, spune organizatorul Cătălin Strinu.

Programul de concerte începe în jurul orei 16:00, în fiecare zi, şi se va sfârşi după miezul nopţii. Din ţară, vin Implant pentru Refuz, Altar, Target, Riot Monk, Guerrillas, Bucovina, Krepuskul, L.O.S.T., E-an-na, Serenity, Sky Swallows Challenger, Within the Nova, Kaidun, Decay si ApocalipS. „Este un festival tare, şi la propriu şi la figurat! Sunt multe trupe şi eu zic că pentru pentru zona noastră şi pentru bucata asta de pământ de aici e important că avem o mişcare de genul ăsta care iată prinde contur. Eu cred ca acest festival va creşte foarte, foarte mult”, crede solistul Călin Bârcean.

Vineri şi sâmbătă, după concerte, vor avea loc after-party-uri. Organizatorul speră ca festivalul să se dezvolte şi să devină cea mai tare manifestare la care poţi participa în ultimul sfârşit de săptămână a lunii august: „Avem un headliner vineri seară important în Europa, pe Ektomorf, din Ungaria şi, în afară de ei, „Implant pentru refuz”. Sunt şapte trupe pe zi şi sperăm ca, de mâine, aici să fie uşor neîncăpător spaţiul.”

Zona de festival se întinde pe trei hectare, plus o zonă de camping, care poate fi extinsă în funcţie de cereri. Pentru participanţii la festival, accesul în zona de camping este gratuit, iar locul are toate utilităţile necesare: apă, toalete şi duşuri, parcare gratuită, plus zona de relaxare şi zona de food&drinks. Când nu se cântă, publicul poate participa la alte activităţi precum concursuri de mountain bike sau zboruri cu parapanta, în tandem cu instructori atestaţi.

Toate aceste lucruri fac ca platoul de la poalele Măgurii Uroiului să devină cea mai bună locaţie pentru un astfel de festival, cu o acustică bună şi amurguri fabuloase.

„Avem cea mai bună echipă şi cea mai mişto locaţie din judeţ. Suntem la ediţia cu numărul doi şi nu ştiu ce au aşteptat alţii, dar noi ne declarăm mulţumiţi pentru că avem de prezentat un up grade atât în ceea ce priveşte locaţia, cât şi în ceea ce priveşte playlistul cu trupele”, spune Anca Albu, manager la Centrul Cultural Simeria. Locul, dar şi amenajarea lui a fost remarcată de toţi participanţii.

Solista şi actriţa Roxana Olşanschi spune: „E prima oară când vin aici spre ruşinea mea, mea culpa! E foarte frumoasă locaţia, are tot ce-i trebuie unui festival: condiţiile sunt civilizate, sonorizarea este genială, scena arată foarte bine, amplasamentul e făcut ca să nu deranjeze pe nimeni, sunt chiar şi băi. Haideţi la Măgura Wave aveţi ce vedea şi mai ales asculta! Prima ediţie, cea din 2016, a adunat, în trei zile, 21 de formaţii rock autohtone, printre care Cargo, Vita de Vie, Dirty Shirt, Trooper sau Luna Amară. Media de spectatori estimată pe seară a fost de circa 1300 persoane.

Laura OANĂ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *