Hotelierii din România au demarat o campanie de înscriere colectivă pe platforma pentru vaccinarea împotriva Covid-19
Hotelierii din România au început de acum două săptămâni o campanie de înscriere colectivă a angajaţilor lor pe platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19, a anunţat miercuri Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care precizează că imunizarea este voluntară, nu obligatorie.
”Hotelierii din România au început de acum două săptămâni o amplă campanie de înscriere colectivă a angajaţilor lor pe platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 ca o măsură sanitară prin care doresc, pe de o parte, să-şi protejeze personalul de o eventuală infectare cu acest virus şi, de cealaltă parte, să le ofere şi mai multă siguranţă turiştilor care aleg destinaţii româneşti în acest sezon estival”, arată FPTR.
Această campanie vine în continuarea celorlalte măsuri luate de hotelierii din România pentru a crea un mediu sigur din punct de vedere sanitar pentru angajaţi şi pentru turişti.
”Patronii unităţilor de cazare de la Marea Neagră cred că vaccinarea angajaţilor va oferi siguranţă tuturor şi că aceasta este o variantă mult mai bună decât solicitarea de teste sau adeverinţe care să le permită turiştilor intrarea în hotel, o măsură pe care o consideră discriminatorie”, a declarat Anca Nedea, director executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa (OPMCTA).
În 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, FPTR a introdus în România certificarea “Hello Hygiene”, primul standard privind practicile de igienă şi de siguranţă a unităţilor din turism, respectiv măsuri concrete de prevenire şi combatere a virusului Sars-Cov2. FPTR precizează că nu s-a înregistrat niciun focar de infecţie în hotelurile din România.
”Mulţi dintre angajaţii noştri nu au acces sau nu ştiu să folosească platforma de vaccinare. În urma solicitărilor primite din partea lor, am decis să îi înscriem pe această platformă. Este un demers care vizează, în primul rând, protecţia lor, oamenii fiind cea mai valoroasă resursă pe care o avem. Subliniem faptul că nu vorbim despre obligativitatea vaccinării, ci este la latitudinea fiecăruia dintre ei dacă doresc sau nu să se imunizeze. Până în acest moment, din cei peste 73.000 de angajaţi ai membrilor FPTR din toată ţara, o mare parte a acceptat deja să se vaccineze”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv FPTR.
Acesta afirmă că Guvernul nu a considerat turismul ca fiind un domeniu prioritar.
”Chiar dacă Guvernul nu a considerat turismul prioritar şi ne demonstrează prin lipsa de implicare, conştientă sau nu, că îi este indiferentă soarta acestui sector de activitate cu capital majoritar românesc, hotelierii vor căuta întotdeauna modalităţi să supravieţuiască pentru ca romanii să-şi poată petrece vacanţa în ţară în condiţii de siguranţă sanitară”, a subliniat reprezentantul FPTR.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) are membri activi din toate structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică clasificate, precum şi agenţii de turism licenţiate şi este singura federaţie patronală reprezentativă la nivel de ramură turism, având în componenţă angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forţa de muncă angajată în turism (73.752 salariaţi).
news.ro