Guvernul va acorda ajutoare pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat acordarea a 148,7 milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren, iar banii vor fi utilizaţi pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unităţi administrativ-teritoriale.

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost aprobată o hotărâre prin care s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenţii pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de unităţi adminsitrativ-teritoriale”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat, la rândul său, că, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a aprobat o hotărâre pentru alocarea sumei din Fondul de Intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru unele UAT-uri afectate de calamităţile naturale.

„Este vorba despre 27 de decolmatări de pârâuri şi râuri, 191 de drumuri comunale afectate, 69 de drumuri judeţene, 487 de drumuri forestiere, săteşti, uliţe, 87 de maluri surpate, 38 de obiective economico-sociale afectate, 186 şi poduri şi podeţe afectate”, a detaliat Cseke Attila,.
El a menţionat că este vorba de fonduri pentru care Ministerul Dezvoltării a primit solicitări de la prefecturi.
„Este vorba despre calamităţi naturale care s-au produs, pentru care Ministerul Dezvoltării, conform procedurii legale, a primit solicitările de la Instituţiile Prefectului din judeţele ţării, rapoarte care se întocmesc la nivelul Instituţiei Prefectului împreună cu cei de la ISU şi ISC, aceste rapoarte se transformă în proiecte de hotărâre de guvern pentru judeţul respectiv, pentru UAT-urile din judeţul respectiv şi se trimit Ministerului Dezvoltarii, Lucrărilor Publice şi Administraţiei care face o analiză a lor, o statistică a lor şi vine în şedinţă de guvern şi propune acest proiect de hotărâre de guvern. Urmează mai mult ca sigur şi alte alocări, având în vedere calamităţi naturale produse în ultima perioadă, în momentul în care acest proiect de HG a fost întocmit acestea au fost cele 17 judeţe şi 243 de UAT-uri afectate, care aveau documentaţia în regulă transmită Ministerului Dezvoltării”, a explicat Cseke Attila.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *