Franţa va impune restricţii mai dure în unele regiuni, inclusiv în Paris, din cauza accelerării răspândirii infecţiilor de Covid-19

Guvernul francez va impune măsuri mai dure în unele regiuni ale ţării, inclusiv în Paris, de weekendul viitor, pentru a contracara accelerarea răspândirii infecţiilor de Covid-19, de a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt Gabriel Attal, după o şedinţă a Executivului, transmite Reuters.

Anunţul creează condiţiile pentru impunerea unor noi măsuri în regiunea Parisului, unde secţiile de terapie intensivă ale spitalelor sunt pline, iar sistemul de sănătate se confruntă cu o incidenţă de peste 400 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Attal a declarat că noile măsuri pentru Paris ar putea include o formă de restricţionare în locuinţe. S-au impus deja blocaje pe timp de weekend, pe lângă carantina pe timp de noapte la nivel naţional, de-a lungul unor părţi din Riviera mediteraneană şi a unor zone din nord.

Preşedintele Emmanuel Macron spera că vaccinările vor putea preveni un nou val de pandemie declanşat de variantele mai contagioase ale coronavirusului şi vor preveni ca Franţa să recurgă la mai multe măsuri care ar risca să încetinească economia şi reduce cooperarea cetăţenilor.

Această abordare este în prezent testată.

Vaccinările au fost încetinită de un proces oneros de achiziţii în Uniunea Europeană, dificultăţi de aprovizionare, scepticismul public şi, mai recent, suspendarea vaccinărilor cu vacinul AstraZeneca, în mai mult de o duzină de state UE, inclusiv în Franţa.

Macron a apărat miercuri strategia UE de vaccinare împotriva COVID-19 şi a spus că în câteva luni Europa va fi printre regiunile care produc cele mai multe doze.

”Trăim acum cele mai grele săptămâni. Ştim ”, a spus Macron după ce l-a primit pe premierul Poloniei la Palatul Elysee.

Nnoile restricţii vor fi anunţate de premier joi. Acestea nu vor include închiderea şcolilor, a spus Attal. Şeful spitalelor publice din Paris a avertizat mai devreme că virusul se răspîndeşte necontrolat în capitală şi departamentele din jur, o zonă care reprezintă aproximativ o treime din activitatea economică.

„Virusul nu este sub control”, a spus Martin Hirsch.

Miercuri, în Franţa a avut loc cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri de coronavirus de la a doua carantină imousă în noiembrie.

Ministerul sănătăţii a raportat 38.501 infecţii, numărul total de cazuri de la debutul pandemiei ajungând la 4,15 milioane. Media de cazuri noi a ultimelor şapte zile a urcat la peste 26.000 pe zi.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *