Focar de coronavirus la Spitalul Municipal Timişoara
Un nou focar de coronavirus a izbucnit la Spitalul Municipal din Timişoara, unde de la o pacientă s-au infectat trei asistente, două infirmiere şi două colege de salon. Ulterior, pacienta zero a decedat.
Managerul Spitalului Municipal Timişoara, medicul Daniel Maliţa, a declarat, joi, pentru News.ro că în 30 iunie pacienta a ajuns la Secţia de Dermatologie a Spitalului Municipal unde a fost testată pentru COVID-19, iar testul a ieşit negativ. După câteva zile de tratament în Secţia de Hematologie, unde fusese transferată, în 3 iulie, femeia a cerut să fie externată, pe semnătură.
În 4 iulie, la doar o zi distanţă, femeia s-a simţit rău, din nou, şi s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara. Conform protocolului, i-au fost recoltate probe pentru un nou test de coronavirus. Până să ajungă rezultatele testului, ea a fost transferată la Spitalul Municipal pentru a fi tratată pe Secţia de Hematologie.
”O pacientă a fost internată în 30 iunie pe Dermatologie, cu un test PCR negativ. Pe baza acestui test s-a făcut şi internarea. După câteva zile a fost dusă pe Hematologie, prin transfer intraspitalicesc şi nu s-a repetat PRC pentru că protocoalele nu cer acest lucru. Vineri seara a fost externată la cerere. Nu a avut simtomatologie de coronavirus. Sâmbătă noaptea s-a prezentat la UPU Judeţean, a fost testată din nou, conform protocoalelor în vigoare. A fost trimisă la noi, la Hematologie. Testul a venit după o zi şi ceva, şi a fost pozitiv. În timpul acesta, o parte dintre cadrele medicale au asistat-o”, a declarat, pentru News.ro, Daniel Maliţa, managerul Spitalului Municipal din Timişoara.
În total, două infirmiere, trei asistente, dar şi două dintre colegele de salon ale femeii au fost infectate cu COVID-19, iar pacienta zero a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, unde fusese internată de urgenţă.
Asistentele infectate au refuzat spitalizarea.
”Una dintre cele două paciente este la Spitalul CFR, stabilă din punct de vedere hematologic, este sub observaţie hematologică şi infecţioasă. Cealaltă pacientă este destul de grav, este izolată şi o tratăm noi, ca patologie Covid, în Zona Roşie. Cadrele noastre medicale, infirmierele sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase, asistentele sunt sub observaţie la domiciliu. Au semnat pe proprie răspundere că se autoizolează la domiciliu, fiind asimptomatice”, a adăugat medicul Daniel Maliţa.
La Spitalul Municipal Timişoara a fost testat tot personalul medical de pe secţiile de Hematologie, Medicină Internă şi Gastroenterologie, iar rezultatele au fost negative.
Spitalul Municipal Timişoara s-a mai confruntat cu o situaţie asemănătoare, atunci când Maternitatea Odobescu, aflată în subordinea spitalului, a avut zeci de cadre medicale, paciente, dar şi bebeluşi, infectaţi cu coronavirus.
news.ro