Fauna sălbatică din Parcul Național Retezat, surprinsă de camerele de monitorizare: Cerbi și ciute în habitatul lor natural

Fauna sălbatică din Parcul Național Retezat, surprinsă de camerele de monitorizare: Cerbi și ciute în habitatul lor natural

Cerbi și ciute au fost surprinși în imagini impresionante de către camerele de monitorizare amplasate în teren de colegii din cadrul Administrației Parcului Național Retezat. Această observație reprezintă o dovadă a biodiversității bogate din parc și a importanței protejării habitatelor naturale pentru menținerea echilibrului ecologic.

Camerele de monitorizare a faunei sunt un instrument esențial în gestionarea și conservarea acestui ecosistem unic, oferind specialiștilor date prețioase despre activitatea și comportamentul animalelor sălbatice. Prezența cerbilor și a ciutelor în diverse zone ale parcului confirmă faptul că aceste specii se dezvoltă în condiții optime, într-un mediu nealterat de intervenția umană.

”Cerbi și ciute (Cervus elaphus) în Parcul Național Retezat National Park surprinși de către camerele de monitorizare faună, amplasate în teren de către colegii noștri din cadrul Administrației Parcului Național Retezat. Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată. Parcul Național Retezat este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva”, informează reprezentanții Parcului Național Retezat.

Misiunea Administrației Parcului Național Retezat este de a gestiona și conserva acest spațiu natural remarcabil, asigurându-se că natura își urmează cursul firesc. Valorile ecologice ale parcului sunt recunoscute și protejate nu doar de comunitățile locale și turiști, ci și de oamenii de știință, care studiază aceste ecosisteme pentru a înțelege mai bine rolul lor în echilibrul global.

Parcul Național Retezat este deschis turiștilor responsabili, care doresc să exploreze peisajele sălbatice ale României, însă regulile stricte de protecție a mediului și utilizarea durabilă a resurselor naturale sunt reglementate pentru a proteja biodiversitatea pe termen lung. Astfel, turiștii sunt invitați să se bucure de frumusețea parcului într-un mod responsabil, respectând natura și contribuind la conservarea acestui patrimoniu natural neprețuit.

 

Captură video: Facebook Parcul Național Retezat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *