Expoziție de fotografie pe format supradimensionat
După Ziua Minelor Deschise, Exploatarea Culturală Petrila, dezvelirea ansamblului statuar Sîrbu-Brâncuși și Noaptea Albă a Galeriilor, Planeta Petrila revine cu un nou eveniment cultural: o expoziție de fotografie pe format supradimensionat, montată într-o locație inedită – planul înclinat de acces spre Puţul Centru.
”Genius Loci” este un proiect de fotografie documentară în curs de desfășurare, creat de Gabriel Amza (Timișoara), care are ca scop definirea spiritului chintesențial al Văii Jiului. În timp ce căutăm acest spirit, singurul lucru care poate fi definit în mod clar este locul gol pe care l-a lăsat în urmă când a început să dispară, înainte ca acest spirit să se refacă cu o altă identitate, renăscând din propria-i cenușă.
Expoziția acoperă prima parte a proiectului, făcând și subiectul primului volum al cărți Genius Loci: Death.
Albumele se pot achiziționa făcând o pre-comandă pe Indiegogo: https://www.indiegogo.com/ projects/genius-loci- documentary-photography
Gabriel Amza este unul dintre ambasadorii culturali ai Văii Jiului, dedicându-i proiectul de față și susținând fizic sau de la distanță toate evenimentele realizate sub egida proiectului Planeta Petrila. Împreună cu Andrea Wolfer, acesta conduce Centrul Cultural Misc., în fosta Fabrică de țigări din Timișoara, demonstrând capacitatea de utilizare a unei clădiri industriale ca spaţiu dedicat evenimentelor culturale.
Vă așteptăm alături de noi în data de 13 Octombrie 2018, de la ora 18 în incinta fostei Exploatări Miniere Petrila, la planul înclinat pentru a vernisa expoziția. Vor mai urma detalii în următoarea perioadă, pe pagina de facebook a proiectului Planeta Petrila.
Loc de întâlnire: platoul din fața centrului Pompadou din incinta fostei Exploatări Miniere Petrila – actuala Exploatare Culturală Petrila
VIDEO – https://youtu.be/x6djfQs-CDY
Mihai Danciu
Planeta Petrila