Elevi din Petroșani, pe podium la competiția “Minecraft pentru Educație”
Informaticienii de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani sunt vicecampioni naționali la ”Minecraft pentru Educație”. Festivitatea de premiere a celei de-a doua ediții a Concursului Național Minecraft pentru Educație, organizat de Fundația EOS împreună cu Microsoft Romania a avut loc la București. Au fost 12 echipe finaliste formate din tineri pasionați de tehnologie care și-au prezentat proiectele prin care au creat macheta unei școli inteligente.
Peste 400 de echipe și-au testat potențialul creativ pentru a construi ECO-Școala Viitorului.
Echipajul de Minecraft al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani, format din Bogdan Ichim, Sergiu Pascu și Istvan Huszar s-a clasat pe locul al II-lea, însușindu-și astfel titlul de vicecampioni naționali ai competiției ”Minecraft pentru Educație” la categoria claselor a XI-a și a XII-a.
“Această competiție a fost organizată pentru prima dată în România anul trecut – atunci am premiat cele mai bune proiecte în fiecare categorie de concurs. În acest an, datorită numărului de proiecte primite în competiție, am decis să oferim trei premii pentru fiecare categorie! Succesul concursului Național de Minecraft pentru Educație este, de fapt, un rezultat al unui proiect complex de formare a cadrelor didactice în care profesorii au învățat să folosească jocul Minecraft pentru a preda Informatica și Tehnologia Informației la clasele de gimnaziu.”, declară Gabriela Barna, directorul Fundației EOS.
Beneficiile învățării prin joc sunt clare, iar elevii pot deja să studieze programare creativă în timpul orelor de curs pentru a-și dezvolta abilitățile digitale necesare profesiilor viitorului. 80% din locurile de muncă pe care așteptăm să le vedem în 2025 nu există încă. Aceste profesii care necesită abilități de colaborare, gândire critică și creativă și, desigur, competențe digitale.
Colaborator