Două spectacole în aceeași zi la Teatrul de Artă din Deva
Iubitorii de teatru din Deva vor avea parte, mâine, de un adevărat regal. La Teatrul de Artă din Deva mâine, 16 noiembrie, vor avea loc două reprezentanții.
Prima dintre acestea, la matineu, la ora 10.00, este piesa „Rățoiul năzdrăvan”, în regia lui lui Ioan Silvan Mihnea Boboc, scenografia fiind semnată de Mariana Nicolici, o invitație în lumea poveștilor. Tema spectacolului este conflictul dintre generații și greutățile pe care le întâmpină o mamă care își crește boboceii, singură.
Spectacolul se adresează tuturor categoriilor de vârstă și are un puternic caracter interactiv. Boboceii, fiind băieți, sunt năzdravani, dar cel mic manifestă o curiozitate mai mare decat ceilalți, devenind în unele cazuri neascultator, ba chiar obraznic. Această conduită îi aduce numai belele, și cum ceilalți doi frați îl urmează, ajung să se confrute cu pericole, la care trebuie, singuri să găseseacă soluții. Ca orice poveste pentru copii, conflictele se rezolvă cumva, rămânând, însă, să concluzionăm că e bine să ne ascultăm părinții, rolurile din piesă, pe muzica lui Marius Mihalca, urmând a fi interpretate de Andreea Pascu, Isabela Hașa, Cristina Lazăr și Andrada Popescu.
Apoi, în partea a doua a zilei de mâine, de la ora 18.00, pe scena Teatrului de Artă din Deva va fi prezentată piesa „Cu fundul în două luntri”, o adaptare după Carlo Goldoni, în regia lui Marian Stan, căruia îi mai aparțin traducerea și adaptarea, avându-i în distribuție pe Andreea Pascu, Cristina Lazăr, Roxana Olșanschi și Mihai Panaitescu. Despre această piesă oamenii de teatru spun că are resurse infinite, putând fi pusăî în scenă în diverse variante. La Deva, “Cu fundul în două luntri” va fi într-o nouă versiune, scurtată şi modificată, tradusă din frumosul, dar foarte dificilul dialect venețian, si va avea numai patru personaje. Decorul reprezintă o piaţă din Veneţia, sugerată prin cartoane pe care scrie „Han”, „Poştă”, „Piaţă”. Costumele au elemente ce trimit către epoca comediei dell’arte, iar muzica este cea populară din diferite regiuni ale Italiei. Un spectacol pentru toate vârstele, cu o istorie simplă, care prețul unui bilet costă între 10 și 20 de lei.
Claudiu POPA