Doliu la Colegiul Național Decebal

Colectivul Colegiului Național Decebal din Deva este în doliu, după ce unul din dascăli a murit din cauza infecției cu noul coronavirus. Este vorba de Lucia Angela Jurmoni, un dascăl în vârstă de 66 de ani, care a fost profesor la Colegiul Național „Decebal” din Deva.

Femeia în vârstă de 66 de ani a decedat pe secția ATI a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, după o complicație suferită în urma infectării cu noul coronavirus.

Angela Jurmoni nu suferea de alte afecțiuni, iar simptomele infecției cu COVID-19 nu au fost accentuate.

Iată ce scria pe pagina sa de socializare, în data de 15 octombrie:

„Jurnal de Covid – episodul 2
*****
Ieri a fost o zi agitata aici, in spital – investigatii de tot felul, analize, tratamente, perfuzii etc. Nu am avut timp sa va impartasesc din experienta mea de om internat la Terapie intensiva.
Incerc sa recuperez deoarece am vazut ca postarea mea a fost bine primita. Voi incepe prin a va multumi pentru urarile de bine, pentru sustinerea voastra, prieteni cunoscuti si mai putin cunoscuti de pe Internet. Mi-a facut bine sa va citesc mesajele.
Probabil ca ieri am fost emotionala. Astazi incerc sa fiu mai rationala deoarece consider ca se fabuleaza mult in legatura cu acest virus in aceasta isterie colectiva creata.

Am prins curaj sa va impartasesc EXPERIENTA MEA si nu din povesti auzit de la altii. Multumesc pentru postarile lui Doru Pelivan, cele care impartasesc experienta lui si a sotiei sale si pe care va recomand sa le cititi. Poate invatam sa avem mai multa rabdare unii cu altii, sa fim mai buni si mai toleranti, sa ne informam mai bine, sa acceptam si alte puncte de vedere, nu ale unor specialisti rasariti ca ciupercile dupa ploaie, ci ale lui „Stan Patitul”!

Este un studiu de caz. Luati-l ca atare.
Trebuie sa intelegem ca fiecare dintre noi suntem unici, purtam un ADN unic, avem o genealogie proprie si avem un trecut ereditar care-si pune amprenta asupra sanatatii noastre. Prin urmare si solutiile adoptate de medici nu pot fi general valabile, ci trebuie sa fie UNICE.
Miracole nu exista sau, mai bine zis, miracolele zac in noi si trebuie sa le aducem la suprafata. Iar miracolele de care avem nevoie acum sunt disciplina si responsabilitatea. Responsabilitatea fata de noi si fata de tot ce ne inconjoara.
Haideti sa dovedim ca se poate!
La primele simptome adresati-va telefonic medicului de familie.
– Febra (chiar mica)
– Tuse (mai ales la efort)
– Dificultati de respiratie si oboseala
Sunt simptome usoare care se insinueaza in viata noastra fara sa ne dam seama, asa cum spuneam si in postarea trecuta, fara a starni panica.
Anuntati medicul daca ati venit in contact cu persoane infectate. De aceea este nevoie sa fim cinstiti si onesti unii cu altii si sa nu ne ascundem unii de altii.
Voi incheia acum. Incep sa vina tratamentele si evaluarile si vreau sa respect munca acestor cosmonauti care muncesc ca niste furnicute de dimineata si pana seara, suportand cu stoicism tarele unui sistem si intoleranta unor pacienti isterici.
Cu multumiri,
Prietena voastra Angela”

Directorul Colegiului Național „Decebal”, dl. Marin Florin Ilieș, a transmis următorul mesaj în numele tuturor colegilor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *