Deva: Scriitoarea Mariana Pândaru pune în valoare un ”Om în intersecție”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 26 aprilie 2018, ora 1700, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene, un eveniment cultural de înaltă ținută prilejuit de lansarea volumului de proză scurtă „Om în intersecție”, semnat de scriitoarea și editoarea Mariana PÂNDARU, personalitate marcantă a vieții culturale hunedorene.

Numele Marianei Pândaru este bine cunoscut iubitorilor de literatură din judeţ, în special iubitorilor de poezie. De aproape patru decenii, de la debutul în revista „Tribuna”, din 1974, Mariana Pândaru s-a dedicat literaturii şi a oferit cititorilor volume valoroase de poezie (Dincolo de râu, câmpia – 1987, Salt mortal – 1992, Ferigi înzăpezite – 1996, Lacrima de ambră – 1998 etc.), interviuri, note de drum (Parisul din inima mea, 2001), ca să amintim doar câteva titluri.

Mariana Pândaru a fost și a rămas o prezenţă activă în publicistica hunedoreană de după 1989, numele ei fiind legat de publicații precum „Călăuza”, „Constelaţia dragonului”, devenită ulterior „Ardealul literar şi artistic”, acum Ardealul literar. În paginile acestor publicaţii a oferit cu generozitate spaţiu pentru debutul unor tinere talente, dar şi pentru semnături de prestigiu ale vieţii literare româneşti.

Editurile pe care le-a înființat și acum le conduce – Călăuza v.b. şi DaniMar – au trimis pe piaţa de carte lucrări de valoare din aproape toate domeniile: poezie, proză, memorialistică, eseuri, note de drum etc. Mariana Pândaru este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi laureata a numeroase premii literare naţionale şi internaţionale. Semnătura ei este prezentă şi în cunoscute publicaţii literare din străinătate: „Mihai Eminescu” din Australia, „Lumina” din Serbia, „Plai românesc” din Ucraina.

Afirmată ca o poetă de mare talent, Mariana Pândaru vine de data aceasta în fața cititorilor în calitate de prozatoare la fel de valoroasă. Volumul „Om în intersecție” cuprinde un număr de 22 de povestiri scrise cu un acut simț al observației, cu o forță epică ce pune în lumină calități certe de prozatoare. Așa cum bine remarcă scriitoarea Passionaria Stoicescu, pe coperta a 3-a a volumului de proză, Mariana Pândaru are „un ochi proaspăt, o sensibilitate și un stil cursiv ce dovedesc faptul că poeta, atunci când obosește în chingile versului, poate scrie curat și proză”.

Cei care iubesc scrisul Marianei Pândaru, cei care îi cunosc activitatea literară, de animator cultural, vor avea prilejul să-i fie aproape cu prilejul acestei lansări de carte.

 

 

Manager, Ioan Sebastian Bara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *