Despre 10502 pensionari hunedoreni. Explicații pentru lucruri imposibil de explicat

Cu o săptămână în urmă, mass-media hunedoreană a avut parte de o conferință de presă „viforoasă” a senatoarei liberale Carmen Hărău. Politicianul revoltat, vizibil marcat de ce se întâmplă, i-a informat pe cetățeni că echipa deputaților de Hunedoara tocmai a votat împotriva hunedorenilor, respingând un proiect de lege liberal. Pentru a doua oară în cei cinci ani de când este parlamentar, Hărău afirmă deschis, cu subiect și predicat, că parlamentarii PSD nu sprijină județul, că nu au decât interese personale, spre deosebire de alți pesediști, din alte zone geografice, care apără interesele  oamenilor ce i-au trimis în Parlament.

Prima oară când a procedat astfel, în 15 februarie 2015, Hărău avertiza despre pericolele în care se află Complexului Energetic Hunedoara, informând opinia publică că situația CEH este gravă, că parlamentarii puterii, Nistor și Intotero, îi mint pe hunedoreni, ascund adevărul, nu negociază la guvern avantaje compensatorii pentru economia județului. Pentru că nu i-au putut închide  gura, pesediștii și trompetele lor au năpădit pe actualul senator Hărău, pe atunci deputat, calomninând-o în fel și chip, acoperind-o de batjocură și ocară. Din păcate, optimismul lui Nistor și Intotero se dovedește acum că a fost mincinos! Cu proiectele de lege făcute de Hărău în folosul hunedorenilor și trântite la vot de către PSD, inclusiv de către Nistor, Intotero, Toma, Marica, povestea din 2015 pare că se repetă.

Senatoarea făcea referire, în conferința de presă de acum o săptămână, la un proiect de lege pe care ea l-a făcut, pe structura unei promisiuni electorale de campanie a PSD-ALDE : înlăturarea inechităților ivite între pensionarii minieri ieșiți la pensie înainte de 1 ianuarie 2011, față de cei ieșiți la pensie după această dată. Proiectul Hărău, odată aprobat, ar fi trebuit să  pună  capăt unei perioade de trei ani de minciuni privind aplicarea Legii nr.192/2015, ce se referă la grupele de muncă I și II.

Deputații PSD-ALDE, inclusiv cei din județul Hunedoara (Nistor, Intotero, Marica, Toma, Surgent) au votat împotriva proiectului. Mai mult decât atât, cu un tupeu inimaginabil,deputatul  Ilie Toma, „aburitorul de serviciu” al pensionarilor, fost șef la Casa de Pensii a județului Hunedoara, pus de PSD să le promită acestora câte în lună și în stele, a fost împins în față la tribună,  să explice lucruri de neexplicat. De ce celor 10502 de pensionari PSD le refuză rezolvarea problemei lor? De ce trebuie să-și caute dreptatea prin tribunale, ei, oameni vârstnici și bolnavi, care au muncit din greu? De ce PSD-ALDE au mințit cu nerușinare? Cât trebuie să mai aștepte niște oameni care nu prea mai au timp de așteptat?!

Duminică, după o săptămână de la conferința de presă a senatoarei Hărău, „Partidul”i-a cerut din nou lui Ilie Toma să se sacrifice pe altarul propagandei mincinoase și să facă și el o conferință de presă explicativă. Singur. De altfel, fiindcă-i place să se audă vorbind mai mult decât capacitatea lui de a scoate vorbe inteligente sau de utilitate electorală, este imprevizibil și se uită cu jind la fotoliul de primar al Hunedoarei, Toma a devenit indezirabil pentru șefii PSD.  Este clar că dacă partidul lui l-ar fi considerat specialist în pensii, nu doar un „aburitor”, i-ar fi dat lui Toma un loc în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților. Nici ei nu dau o ceapă degerată pe expertiza lui!  De altfel, Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să moară! Toma și-a asumat toate minciunile despre pensii, a împroșcat-o public cu noroi pe Hărău, a acționat electoral prin cartierele Micro 6 și  Micro 7 în Hunedoara și l-a scos primar pe Bobouțanu!

În conferința de presă, explicațiile lui Toma au fost atacuri  la adresa senatoarei liberale : că Hărău vrea să-și facă imagine pe Valea Jiului, că fuge de hunedoreni (Toma uită sau nu știe că proiectul de lege al senatoarei are impact și în Hunedoara) că „se pare!” că doar o mică parte din hunedoreni mai au încredere în ea, că proiectul nu-i bun fiindcă senatoarea nu l-a consultat pe el, specialistul în pensii, Toma Ilie, etc.

Este clar că oamenii de tipul lui Toma n-au cum pricepe că sunt și politicieni care s-au dus în Parlament să facă lucruri bune, nu să-și facă imagine! Căci imagine își făcuseră, deja, înainte de a intra în politică, din cariere profesionale și realizări solide. Conferențiar universitar dr. Carmen Hărău, antreprenor român de succes, fost deputat, actual senator, nu face parte dintre „atârnătorii politici” care devin nuli după ce sunt ejectați din politică, fiindcă nuli au fost și înainte de ea!

În deruta lui, încercând să-și consolideze atacul, Ilie Toma a spus, totuși, despre senatoarea liberală un mare adevăr : Doamna Senator Carmen Hărău crede că Parlamentul este una dintre firmele ei!” Adevărat a grăit gura…lui Toma! Hărău s-a mutat cu tot efortul și capacitatea de muncă în politică și investește acolo viață, așa cum o făcea în firmele proprii! Din păcate pentru firme!

Exceptând atacurile la Hărău, Toma, reprezentantul „competent”care face parte din organizația PSD unde președinte este primarul Dan Bobouțanu, ne-a spus iar că vor rezolva… cândva. Dar de ce n-au rezolvat votând proiectul Hărău? Și de ce nu rezolvă votând proiectul copy-paste după cel al lui Hărău, înaintat de deputata PSD Lucreția Roșca?

Domnule Dan Bobouțanu, aveți poziție importantă în PSD și sunteți șeful politic direct al deputatului Ilie Toma! Ați girat prezența lui în Parlament și promisiunile electorale făcute în campania electorală. Replica vă solicită un punct de vedere despre situația creată! 

 

Monica PANĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *