Cum să vă gestionați finanțele prin urmărirea cheltuielilor dvs.

Dacă vrei să devii mai bun în gestionarea resurselor tale financiare, atunci este important mai întâi să-ți înțelegi banii și să-ți schimbi relația cu ei. Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin înțelegerea banilor pe care îi ai sau pe care îi aștepți, prin crearea unui buget și prin urmărirea cheltuielilor tale. Indiferent dacă primiți banii ca plată pentru bunuri și servicii livrate sau ca credit online, trebuie să țineți cont de fiecare cent și să luați decizii bune de gestionare a banilor. Așadar, haideți să ne scufundăm în câteva tactici simple pe care le puteți aplica pentru a vă duce bugetul de la etapele de planificare la rezultate uimitoare care să conducă la stabilitate financiară.

Cinci tactici dovedite pentru a începe să vă urmăriți cheltuielile lunare

Dacă nu alocați bani pentru cheltuieli specifice și nu urmăriți cât de mult cheltuiți pe lună, atunci nu veți ști unde ați cheltuit prea mult sau dacă ați cheltuit pe articole inutile. Urmărirea regulată a cheltuielilor este un pas important pentru înțelegerea finanțelor tale, deoarece îți oferă o imagine exactă a destinației banilor tăi vizavi de unde ai prefera să se ducă. Aceste cunoștințe vă ajută să vă identificați obiceiurile de cheltuieli și domeniile în care trebuie să faceți schimbări. Atunci când începeți să vă urmăriți cheltuielile, puteți începe prin a vă separa cheltuielile în trei grupe majore: nevoi, dorințe și economii. Iată cum să începeți această călătorie.

1. Evaluați-vă extrasele de cont

Începeți prin a face un inventar onest al banilor dumneavoastră. Cât câștigați și cât de mult cheltuiți? De câți bani aveți nevoie de fapt? Verificați veniturile, cardurile de credit și scorul de credit pentru a face un inventar clar al tuturor conturilor dvs. Acest lucru vă va ajuta să vă identificați fluxul de numerar și obiceiurile de cheltuieli. Cheltuielile dvs. constau atât din cheltuielile fixe, cât și din cele variabile. Cheltuielile fixe rămân de obicei constante în fiecare lună, cum ar fi chiria, facturile la utilități, notele de asigurare și rambursarea datoriilor. Cheltuielile variabile au loc de ajustări și includ costurile cu mâncarea, îmbrăcămintea, divertismentul și călătoriile.

2. Sortați și clasificați cheltuielile dvs.

Gruparea cheltuielilor în diverse categorii vă ajută să urmăriți unde se duc banii și cât de mult cheltuiți pentru fiecare categorie. S-ar putea să descoperiți că acele achiziții impulsive de la supermarket sau vizitele aleatorii la magazinul de haine preferat vă costă mai mult decât vă puteți permite de fapt. Sau s-ar putea să vă dați seama că sunteți abonat la un serviciu pentru care cheltuiți prea mulți bani, dar pe care puteți de fapt să îl reduceți sau să îl întrerupeți complet. Cel mai bun mod de a vă clasifica cheltuielile este să le împărțiți în nevoi, dorințe și economii, apoi să aplicați principiul 50/30/20 atunci când vă faceți bugetul pentru banii dumneavoastră.

3. Creați un buget care să funcționeze pentru dvs.

După ce vă clasificați cheltuielile, construiți un buget care să funcționeze pentru dumneavoastră. Un buget este un instrument foarte important pentru a vă ajuta să reduceți cheltuielile inutile. Banii și bugetarea sunt foarte unice și, prin urmare, diferite lovituri funcționează pentru oameni diferiți. Există mai multe sisteme de bugetare, inclusiv sistemul 50/30/20, sistemul bazat pe zero și sistemul de bugetare în plicuri. Alegeți unul care funcționează pentru dvs. și aplicați-l la finanțele dvs. Dacă constatați că bugetul dvs. nu este în concordanță cu veniturile sau cheltuielile dvs., este momentul să vă evaluați alocările și să luați în considerare venituri suplimentare sau o retrogradare. Întregul scop al unui buget este de a vă urmări banii și de a vă asigura că trăiți în limita mijloacelor dvs.

4. Cercetați metode eficiente de urmărire a cheltuielilor pe care le puteți utiliza

Pe măsură ce îți implementezi bugetul în rutina ta, trebuie să îți urmărești cheltuielile pentru perioada de timp în care este întocmit bugetul. Există multe instrumente disponibile pentru urmărirea cheltuielilor, de la metode digitale la cele analogice.

Metode de urmărire non-digitale

Dacă nu vă simțiți confortabil cu instrumentele digitale, puteți folosi un caiet sau un carnețel pentru a nota articolele achiziționate, precum și suma și datele. La finalul perioadei de timp prevăzute în buget, puteți revizui cheltuielile și puteți avea o imagine clară a destinației banilor dumneavoastră. Alternativ, puteți plasa toți banii alocați în plicuri și puteți eticheta fiecare plic în funcție de articolele pe care intenționați să cheltuiți banii. Odată ce nu mai aveți bani în plic, știți că ar fi trebuit să plătiți pentru acea cheltuială planificată. La sfârșitul perioadei de timp pentru buget, evaluați cât de disciplinat ați fost în timp ce v-ați respectat bugetul. De asemenea, puteți folosi un calendar pentru a ține pasul cu facturile și veniturile dumneavoastră. De fiecare dată când o factură sau o plată este scadentă, încercuiți data pe calendar și notați suma cheltuită, apoi reconciliați cifrele la sfârșitul lunii. Salvarea chitanțelor și calcularea cheltuielilor vă ajută, de asemenea, să înțelegeți cât ați cheltuit pentru fiecare achiziție.

Instrumente digitale de urmărire

Dacă preferați să mergeți pe cale digitală, aveți la dispoziție multe opțiuni. Există multe aplicații mobile de bugetare și de urmărire a cheltuielilor disponibile pentru descărcare. Cele mai multe dintre aceste aplicații sunt concepute pentru gestionarea financiară în mișcare și, prin urmare, vă calculează automat cheltuielile pe categorii. De asemenea, acestea vă permit să vă alocați bugetul în mod corespunzător și vă alertează atunci când depășiți alocarea. Unele aplicații detectează automat achizițiile și veniturile, în timp ce altele necesită o introducere manuală a cifrelor. Dacă sunteți în căutarea unui tracker mai complex, foile de calcul financiare, precum Excel și QuickBooks, vă vor ajuta să vă contabilizați banii.

5. Găsiți modalități de a vă reduce cheltuielile

Pe măsură ce vă urmăriți cheltuielile, fiți suficient de flexibil pentru a face ajustări acolo unde este necesar. Puteți avea un impact mare prin reducerea cheltuielilor variabile sau prin negocierea cheltuielilor fixe, cum ar fi ratele la credite sau notele de primă de asigurare. Găsiți modalități de a vă echilibra viza veniturilor vis-a-vis de cheltuieli și creșteți alocările de economii, astfel încât să puteți avea o anumită flexibilitate financiară și spațiu de respirație. Nu uitați să vă respectați limitele de cheltuieli.

Concluzii cheie

Analizați cu atenție veniturile dvs. și evaluați-vă cheltuielile, clasificându-le în funcție de dorințe, nevoi și economii. Construiți un buget pentru a vă ghida cheltuielile și apoi țineți o evidență exactă a unde și cât cheltuiți. Odată ce aveți o idee despre destinația banilor dumneavoastră, asigurați-vă că ajustați costurile în consecință pentru a evita cheltuielile excesive. Planificați pentru viitor prin stabilirea unor obiective pentru a vă asigura viitorul financiar.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *