Conservarea și celebrarea patrimoniului Carpaților: Ziua Munților Carpați

Conservarea și celebrarea patrimoniului Carpaților: Ziua Munților Carpați

„Carpathian Day” este o inițiativă națională și regională care subliniază importanța conservării și celebrării patrimoniului natural și cultural al Carpaților. Recent, într-o întâlnire online, Secretariatul Carpathian Convention și partenerii români, inclusiv reprezentanții mai multor parcuri naționale, au prezentat exemple de bune practici pentru organizarea acestui eveniment. Colaborarea regională a fost subliniată ca fiind esențială, încurajându-se activități dedicate promovării patrimoniului regiunii.

„Carpathian Day” – Ziua Munților Carpați, câștigă tot mai multă atenție atât la nivel național, cât și regional. Datorită eforturilor concertate pentru promovarea acestui concept, s-a reușit atragerea atenției asupra importanței conservării și celebrării patrimoniului natural și cultural al Carpaților. În cadrul unei întâlniri de lucru online, Secretariatul Carpathian Convention, în colaborare strânsă cu partenerii români din Parcul Național Retezat, Parcul Național Piatra Craiului, Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina și Țara Hațegului, coordonați de Liliana Vîrtopeanu de la Ministerul Mediului din România, Punctul Focal Național responsabil de Carpathian Convention, au prezentat câteva exemple de bune practici pentru organizarea Zilei Munților Carpați.

În timpul întâlnirii, a fost subliniată importanța colaborării regionale și s-a încurajat organizarea de activități dedicate pentru promovarea patrimoniului natural și cultural al regiunii. Prin promovarea comunităților și inițiativelor din regiunea Carpatică prin intermediul „Carpathian Day”, se dorește sprijinirea implementării politicilor globale și europene prin Carpathian Convention și promovarea acestora în contextul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Scopul este susținerea dezvoltării durabile a comunităților din regiunea Munților Carpați și crearea unei platforme pentru valorificarea identității și patrimoniului carpatin.

Reprezentanții Parcului Național Retezat informează că, dacă sunteți interesați să contribuiți la dezvoltarea acestui concept sau să organizați un eveniment pe 26 septembrie, sunteți invitați să vă alăturați grupului informal de lucru și să consultați prezentarea întâlnirii pentru a descoperi conceptele cunoscute și a vă inspira în planificarea propriilor evenimente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *