„Conexiuni culturale pentru dezvoltarea sustenabilă a Microregiunii Ţinutul Pădurenilor – Ţara Haţegului”, la final

Centrul de Asistenţă Rurală, în calitate de lider de proiect, împreună cu partenerii KaosPilots Switzerland şi Institutul Intercultural Timișoara, organizează în perioada 25-26 octombrie 2017, o serie de evenimente care marchează închiderea proiectului „Conexiuni culturale pentru dezvoltarea sustenabilă a Microregiunii Ţinutul Pădurenilor – Ţara Haţegului”, co-finanțat printrun grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Evenimentele se vor desfășura conform următorului program: – 25.10.2017, ora 13:00, Seminarul intitulat Parteneriatul local – suport al dezvoltării turismului rural, la Centrul de Dezvoltare Durabilă „Ţara Haţegului-Retezat” din comuna General Berthelot, judeţul Hunedoara. – 26.10.2017, Târg de promovare turistică și economică a Microregiunii Ținutul Pădurenilor – Țara Hațegului (producători și meșteri locali, unități de cazare, centre locale de informare și promovare turistică, organizatori de programe turistice și evenimente culturale etc.), Sala de evenimente a Clubului Vechi, comuna Ghelari, județul Hunedoara. Programul artistic, care se va desfășura pe tot parcursul târgului, va fi coordonat de dl. Toma Bogdan și vor participa cântăreți de muzică populară, ansambluri artistice din microregiunea vizată de proiect: Mariana Suciu, Carmen Muntean, Fanfara din Ghelari, Adrian și Cristina Drăgulesc, Ansamblul Ciulpăz, Ansamblul Sălășana , Ansamblul de copii din Ghelari și mulți alții.

– 26.10.2017, 11:00 – 16:30, Conferința dedicată identificării soluțiilor și bunelor practici cu privire la dezvoltarea zonelor rurale prin valorizarea patrimoniului cultural si natural, în comuna Ghelari, la Clubul Minerul, județul Hunedoara, orele 11:00 – 16:30.

În urma activităţilor sale, proiectul își propune să asigure: 1. Creşterea competenţelor resurselor umane ale actorilor cheie din microregiune pentru păstrarea și promovarea patrimoniului cultural și natural, ca factori vitali pentru o dezvoltare durabilă economică, socială, ecologică și culturală a comunităţilor din acest areal; 2. Crearea cadrului strategic şi a structurilor asociative care vor asigura angajamentul, participarea şi colaborarea actorilor locali în dezvoltarea durabilă a microregiunii; 3. Evidențierea, promovarea şi valorificarea acestuia, pentru dezvoltarea economică durabilă a comunităților locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *