Componentă a unui contract de peste 9 milioane de lei, contestat la CNSC

Unul dintre loturile din cadrul unui contract de peste 9 milioane de lei pentru gestionarea crizei COVID-19 a fost contestat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Spitalul municipal din Orăștie a demarat procedura de achiziție de echipamente medicale în vederea gestionării crizei sanitare provocate de noul coronavirus, fiind inițiat un contract de peste 9,6 milioane de lei în vederea achiziționării de echipamente medicale. Contractul a fost structurat pe 12 loturi, iar unul dintre acestea a fost contestat.

„Prin contestația (…), transmisă inițial prin mijloace electronice (e-mail) și ulterior prin poștă, în original, înregistrată la Consiliu (…), formulată de către GENERAL MEDICALS ACTIVE SRL, cu sediul în Târgu Mureș, (…) împotriva raportului procedurii (…) întocmit în procedura, licitație deschisă, organizată de SPITALUL MUNICIPAL ORĂȘTIE, în calitate de autoritate contractantă, cu sediul în Orăștie, (…), în vederea încheierii unui acord cadru având ca obiect „Dotare Spital Municipal Orăștie cu echipamente de protecție pentru creșterea capacității de gestionare a crizei COVID-19 – cod SMIS 138131”,– LOT 7 – Măști FFP3, (…), s-a solicitat remedierea raportului procedurii, în parte, prin reevaluarea ofertelor tehnice depuse de BEST ACHIZIȚII, DACO MEDICAL TECNOLOGIES, DELUXE CARDS, INTERMETHODICS, KRON KLINISCH, ”NERAMO DISTRIBUTION”, ATLAS MEDICAL, pentru lotul 7”, arată contestația firmei din Târgu Mureș.

După ce au fost analizate toate documentele depuse la dosar, oficialii CNSC au admis contestația firmei.

„Admite, în parte, contestația formulată de către GENERAL MEDICALS ACTIVE SRL în contradictoriu cu SPITALUL MUNICIPAL ORĂȘTIE și anulează Raportul procedurii (…), în partea ce privește evaluarea ofertelor depuse la lotul 7, de către INTERMETHODICS, BEST ACHIZITII, DELUXE CARDS, NERAMO DISTRIBUTION, DACO MEDICAL TECHNOLOGIES, KRON KLINISCH. Totodată, Consiliul obligă autoritatea contractantă să reevalueze propunerile tehnice ale acestora conform tuturor cerințelor din caietul de sarcini, în termen de 15 zile de la primirea prezentei decizii. Respinge, ca lipsită de interes, critica îndreptată împotriva modului de evaluare a ofertei depuse de ATLAS MEDICAL”, arată decizia CNSC publicată la finalul săptămânii trecute.

Doar lotul contestat, cel care prevede furnizarea de măști FFP3 are o valoare de 4.500.000 de lei.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *