CNAIR a primit şapte oferte pentru lărgirea unui tronson din DN 7
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi că a primit şapte oferte pentru lărgirea la patru benzi a unui tronson de 22 de kilometri din Drumul Naţional 7 (DN 7), între localităţile Bâldana şi Titu, judeţul Dîmboviţa, contractul fiind estimat la 250,7 milioane lei (54,6 milioane euro), cu TVA.
DN7, lung de 525 de kilometri, care leagă Capitala de vama Nădlac prin Valea Oltului, este unul dintre cele mai periculoase şi aglomerate drumuri din România. Tronsonul cu cele mai multe incidente este cel care traversează Valea Oltului, deseori blocat din cauza accidentelor, căderilor de pietre, inundaţiilor şi alunecărilor de teren.
”Astăzi s-a încheiat termenul limită de depunere a ofertelor pentru atribuirea prin achiziţie publică a contractului destinat lărgirii la 4 benzi a DN 7, între localităţile Bâldana şi Titu (km 30+950 – 52+350)”, a anunţat CNAIR.
Pentru acest contract, au fost depuse 7 oferte: asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA – Copisa Construcţii SRL, asocierea Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SA – Aleandri SpA – Luca Way SRL, asocierea Dimar SRL – Europea 92 SpA, asocierea Euro Construct Trading 98 SRL – Artera Blue SRL, asocierea Pezzella Raffaele Filiala Bucureşti SRL – La Rocca Societa Cooperativa – TR Costruzioni SRL – Costruzioni Generali Sud SRL – Monti Consult SRL – Global Service Proiect SRL, Porr Construct SRL şi Tirrena Scavi SpA.
Durata contractului este de 84 de luni din care patru luni proiectare, 20 luni execuţie şi minimum 60 luni perioada de garanţie a lucrărilor. Garanţia poate fi extinsă la 84 luni, în funcţie de ofertanta din cadrul factorilor de evaluare.
Sectorul de drum Bâldana-Titu este cuprins în Master Planul General de Transport şi face parte dintr-un proiect mai complex de modernizare a infrastructurii rutiere, pe ruta Bucureşti – Sinaia.
”Lărgirea la 4 benzi a DN 7, între localităţile Bâldana şi Titu, a fost solicitată inclusiv de marii operatori economici din judeţul Dâmboviţa, care doresc o legătură rutieră modernizată cu municipiul Bucureşti”, se arată în comunicat.
Sumele pentru modernizarea acestui segment de drum naţional vor proveni din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.
news.ro