Cât de importantă este vitamina D și ce cantitate ar trebui administrată

Alexandru Onofrei, medic chirurg, a vorbit despre importanţa vitaminei D, despre care spune că în ultima vreme este considerată „mai mult decât o vitamină”. El a recomandat ca fiecare persoană să ia cel puţin 2.000 de unităţi de vitamina D pe zi, subliniind că mersul la solar şi statul la plajă nu sunt cele mai sănătoase variante pentru acumularea acestei vitamine.

„Vitamina D e în ultimul timp considerată mai mult decât o vitamină, este considerată un hormon care ajută foarte mult la imunitate. Ca idee, s-au făcut nişte analize, nişte medici au luat-o pe cont propriu şi au făcut analize unor pacienţi pe vremea COVID-ului. Cei mai grav şi cei care au şi decedat, cei mai mulţi dintre ei, aveau niveluri aproape indetectabile de vitamina D. Aşa că inclusiv cei care mai mergem pe afară şi mai mergem şi pe jos ar trebui totuşi să suplimentăm, chiar tot timpul anului”, a declarat Alexandru Onofrei, luni seară, la Medika Tv.
El a vorbit şi despre cantitatea de vitamina D care ar trebui administrată pentru că, în lipsa acesteia, „în primul rând imunitatea se duce de râpă”.
„Măcar un 2.000 de unităţi ar trebui să luăm pe fiecare zi. Statul la soare… nu recomand solarul pentru că nu produce de-ajuns de multă vitamina D şi în niciun caz statul foarte mult la plajă, iarăşi este o mare greşeală pentru că pot să apară cancerele de piele. Dar o plimbare şi suplimentarea de vitamina D ar trebui să facem toţi”, a spus Alexandru Onofrei.
El a explicat că dozarea vitaminei D „nu este extrem de scumpă” şi se face prin intermediul unei analize simple, din sânge.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *