Carmen Hărău: “Fotoliile ministeriale sunt căptușite cu minciuni”
Între promisiunile electorale din anul 2016 ale Coaliției PSD-ALDE se află următoarea: ”Începând cu 1 iulie 2017 valoarea punctului de pensie nu poate fi mai mică de 45% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat”
,,Promisiunea este capacitatea de a dezamăgi oamenii” spunea criticul literar britanic, Cyril Connolly, citat de senatoarea PNL Carmen Hărău. “Așa este, continuă Carmen Hărău, atunci când politicienii nu pot să fie responsabili de promisiunile lor, dacă nu pot să fie sinceri cu oamenii pe care îi reprezentă și nu le este rușine de faptul că îi vor dezamăgi.”
Carmen Hărău atrage atenția că în ședința Senatului din 7 noiembrie 2016, adică în plină campanie electorală, a fost adoptată o propunere legislativă ce avea următorul cuprins:
,, Valoarea punctului de pensie nu poate fi mai mică de 40% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv de 45% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, începând cu 1 iulie 2017”
Dar iată ce susțineau inițiatorii în expunerea de motive:
,,Statul a ,,naționalizat” o parte a pensiei cuvenite fiecărui cetățean și duce împotriva pensionarilor români o politică de genocid. Dar pensionarii nu sunt doar niște CNP-uri. Au nume și prenume. Au chip și suflet. Sunt părinții, bunicii sau străbunicii noștri. Sunt cei care ,,și-au luat bucătura de la gură” ca să ne fie nouă mai bine. Au fost umiliți prea mult. Dreptatea până la capăt! trebuie să ajungă și la ei.”
“Impresionant! Ce cuvinte sensibile! Vorbe pesediste menite să-i mobilizeze la vot, pentru PSD, nu doar pe pensionari, ci și pe copiii și nepoții lor! Ba chiar și pe morții din morminte! Se pare e că rezultatul electoral a și fost scopul, pentru că faptele contrazic vorbele înălțătoare!” apreciază senatoarea liberală, Carmen Hărău, apoi continuă:” Iată realitatea:
În anul 2016 salariul mediu brut avea valoarea de 2681 lei, iar punctul de pensie era 871,7 lei, adică 32,51%.
La 1 ianuarie 2017 salariul mediu brut avea valoarea de 3131 lei, iar punctul de pensie era 917,5 lei, adică 29,30 %.
La 1 iulie 2017 salariul mediu brut avea valoarea de 3131 lei, iar punctul de pensie era 1000 lei, adică 31,94 %.
La 1 ianuarie 2018 salariul mediu brut are valoarea de 4162 lei, iar punctul de pensie este 1000 lei, adică 24,03 %.”
Concluzia: promisiunile Coaliției PSD-ALDE prin care punctul de pensie să fie 45% din salariul mediu brut au fost minciuni! Ponderea punctului de pensie în salariul mediu brut a luat-o în sens invers!
De semnalat este că printre semnatarii proiectului legislativ se regăsesc și trei miniștri ai Cabinetului Dăncilă: Ioan Deneș – ministrul apelor și pădurilor, Natalia Intotero – ministrul românilor de pretutindeni și Eugen Teodorovici – ministrul finanțelor publice.
„Ce credeți, mai sunt ei conștienți că toți pensionarii din România așteaptă de la Guvernul din care fac parte să se poarte, în fapt, cu ei, altfel decât ca și cu niște CNP-uri iar „Dreptatea până la capăt” să ajungă și la ei?” se întreabă retoric senatoarea PNL, în declarația politică din data de 27 februarie 2018, Carmen Hărău, apoi concluzionează: ”Până una alta, cei din PSD s-au asigurat, cu promisiuni mincinoase, că pot controla țara confortabil și au asigurat, ca bonus, pentru voturile obínute cu minciuni, fotolii ministeriale pentru niște specimene care-i fac, până și pe mulți dintre pesediști să roșească de jenă…”
Biroul de presă al Senator PNL – Judeţul Hunedoara
Eleonora-Carmen HĂRĂU