Autorităţile anunţă că platforma de programare la vaccinare va fi modificată

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că a transmis STS solicitările de modificare a platformei de programare la vaccinare astfel încât, pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie pentru persoanele care lucrează în domeniile esenţiale şi 75% pentru persoanele vârstnice şi vulnerabile.

„Ieri, 20 ianuarie a.c. a fost aprobată hotărârea de modificare a Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19. Reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au transmis către echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) noile cerinţe operaţionale în baza cărora să fie modificată platforma de programare şi posibilitatea de implementare a unor noi funcţionalităţi, care să prioritizeze vârstnicii şi persoanele vulnerabile, astfel încât pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esenţiale şi 75% persoanelor vulnerabile”, au anunţat reprezentanţii CNCAV.
Modificările solicitate vor fi puse în producţie în următoarele zile, după dezvoltare şi o scurtă perioadă de testare.
Potrivit sursei citate, pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăşi 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscrişi se vor autentifica individual pe baza CNP-ului. După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajaţi în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecţiuni cronice şi cele cu dizabilităţi, precum şi de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea şi în etapa a II-a.
„Această necesitate de corelare a numărului de doze de vaccin, sosite pe lanţul de aprovizionare din Uniunea Europeană de la companiile farmaceutice spre România, cu numărul de persoane care s-au înscris în platforma informatică pentru vaccinare şi, implicit, pentru rapel este o situaţie întâlnită şi în alte ţări europene, astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcţie de stocurile existente la momentul respectiv”, a precizat CNCAV.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *