Ateliere de corzi, vizite în peșteri și drumeții
Ateliere de corzi, vizite în peșteri și drumeții, propun cei de la Grădiștea Muncelului Cioclovina. Aceștia, în parteneriat cu Clubul Sporturilor Montane Hunedoara, vă așteptăm pregatiți pentru vizite în peșteri, ateliere de corzi sau drumeții.
Pentru siguranța și sănătatea tuturor cât și pentru a asigura protecția naturii, numărul de locuri este limitat, iar activitățile se vor desfășura cu respectarea normelor de protecție stabilite pe perioada pandemiei. Pentru înscrieri organizatorii pun la dispoziție un număr de telefon, și anume 0737503459 unde va răspunde Mihaela.
Activitățile se vor desfășura duminică, 30.08.2020. Toate activitățile se realizează cu ghid.
Pentru vizitele de peșteră recomandăm sosirea la orele 9,00; 13,30 și 16,30. Vizitele de peșteră se realizează pe bază de înscriere la numărul de telefon 0737503459.
Primul traseu este la Peștera Cioclovina Uscată. Se pornește de la capătul drumului forestier, pe potecă, cca 5 minute. Traseul ce se va parcurge în subteran reprezintă galeria principală, pe o distanță de 550 m, între intrarea antropică și Sala Bivuacului. Galeria este uscată, fără râu subteran; prezintă spații largi, formațiuni și inscripții cu vechime mai mare de 100 de ani, din perioada exploatării guano-fosfatului. Timpul alocat unei vizite este de 30-40 minute.
Organizatorii le recomandă participanților să aibă haine mai groase deoarece în subteran temperatura este de circa 10 grade Celsius, iar încălțămintea să fie adecvată.
Organizatorii asigură cască de protecție cu lumină electrică.
Un alt traseu propus este vizita de peșteră Peștera Cioclovina cu Apă.
Se pornește de la capătul drumului forestier, pe potecă, circa 5 minute. Peștera are două intrări. Se parcurge din aval în amonte, de la intrarea inferioară, pe cursul activului principal, circa 1200 m. Reprezintă cea mai lungă străpungere hidrogeologică din România, cu o diferență de nivel de – 167m, cu sectoare orizontale și verticale. Aproape întregul parcurs se realizează prin apă. Galeria este înaltă, bogat concreționată (stalactite, stalagmite, coloane, văluri parietale, gururi, baldachine). Timpul alocat unei vizite este de 3 ore.
Alte activități sunt atelierele de escaladă, pod indian se vor realiza în funcție de starea vremii (ploaia nu permite desfășurarea acestor activități).
Activitățile se realizează în apropiere de intrările celor două peșteri.
Colaborator