Aparatul RT-PCR de la Hunedoara și politrucii pcr

După raportări festiviste, grandioase, laude în presă că uite ce destoinic este primarul Hunedoarei, că are grijă de sănătatea hunedorenilor, am aflat pe surse că testerul RT-PCR nu mai funcționează de miercuri din lipsă de reactivi.

Situația în sine ne duce la concluzia că parcă aparatul RT-PCR de la Hunedoara este administrat ca pe vremea Partidului Comunist Român.

Vă aduceți aminte de gluma cu un comunist român care moare şi ajunge în Iad. La poartă este surprins să vadă două uşi, în loc de una, pe care scria „Iadul comunist” şi „Iadul capitalist”. „Pe care îl alegi”, este întrebat… „Desigur, Iadul comunist… cu siguranţă lipseşte combustibilul pentru cazane”.

Cam așa se întâmplă și la Hunedoara.

După ce s-a obținut avizul și acreditarea de la Ministerul Sănătății, aparatul RT–PCR a funcționat până miercuri. Cei ce sunt testați acum trebuie să aștepte o săptămână până primesc rezultatele, analizele făcându-se la Cluj Napoca.

După un adevărat scandal provocat în presa hunedoreană în care Bobouțanu se plângea că nu primește acreditarea de funcționare de la Ministerul Sănătății, iată că acum nu este în stare să asigure consumabilele și vorbim aici de kituri cu reactivi. Încă o dată putem să vedem că administrația funcționează după ureche fără să prevadă în timp etapele ce trebuie parcurse.

Tot pe surse am aflat că Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” ar fi putut să facă achiziția aparatului direct de la Ministerul Sănătății care asigura și finanțarea în proporție de 100%. În această situație ar fi primit la pachet și avizele și acreditările necesare.

Vă reamintesc că primarul Bobouțanu a preferat să cheltuiască 450.000 lei cumpărând aparatul din bugetul local. Adică din banii dumneavoastră. Bineînțeles că aparițiile în presă au fost fulminante, grija față de sănătatea hunedorenilor fiind expusă cu mult aplomb electoral și asta când în realitate putea achiziționa testerul de la Ministerul Sănătății, pe gratis și cu toate avizele și acreditările livrate la pachet.

Aparatul Real Time PCR are o capacitate de prelucrare de până la 96 de probe, în trei ore, respectiv de 750 de probe în 24 de ore şi poate determina noul coronavirus. El va putea fi folosit pe viitor şi pentru identificarea infestărilor cu bacteria Clostridium.

Dacă are asigurate consumabilele.

Peste toate, rămâne întrebarea:

Oare de ce Dan Bobouțanu a preferat să cumpere aparatul RT-PCR cu 450.000 lei de la bugetul local?

Prietenii știu de ce? Și dacă știu, ne spun și nouă? Nu de alta, dar primim, de-o vreme, la redacția Replica, informații foarte interesante despre modul  în care Administrația Locală de la Hunedoara veghează interesul unora dintre cetățeni.

 

Mircea GOIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *