ANSVSA anunţă că a intensificat controalele privind comercializarea cărnii de pasăre şi a ouălor provenite din Polonia
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, joi, că a intensificat controalele privind comercializarea cărnii de pasăre şi a ouălor provenite din Polonia, după ce s-au primit alerte privind prezenţa, în unele loturi, a două tipuri de Salmonella, cu grad ridicat de risc pentru sănătatea oamenilor.
Acţiunea a fost decisă ca urmare a numărului mare de notificări de alertă, primite în ultima perioadă prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF), privind comercializarea pe teritoriul României a unor loturi de carne de pasăre, provenite din Polonia, în care s-a identificat Salmonella enteritidis şi/sau Salmonella typhimurium, serotipuri cu un grad ridicat de risc pentru sănătatea consumatorilor”, a arătat ANSVSA.
Conform sursei citate, comparativ cu perioada august-octombrie a anului trecut, s-a înregistrat, în aceeaşi perioadă a acestui an, o creştere cu aproximativ 40% a notificărilor de alertă care implică carnea de pasăre, produsele din carne de pasăre, provenite din Polonia.
Potrivit aceleiaşi surse, scopul acestor controale oficale este de a identifica situaţiile în care nu sunt respectate cerinţele legislative privind comercializarea cărnii de pasăre şi a ouălor de consum şi aplicarea de măsuri, pentru a ne asigura că ouăle şi carnea de pasăre destinate consumului uman nu constituie un risc pentru sănătatea populaţiei.
news.ro