Angajații cu foi de boală, mutați la locuri de muncă mai ușoare

Producția de cărbune din Valea Jiului este la un minim istoric, iar la acest lucru contribuie și starea precară de sănătate cu care se confruntă minerii. Sute de lucrători în subteran sunt în concedii medicale. Conducerea societății vrea să afle de la medicii specialiști dacă starea de sănătate a minerilor le mai permite să lucreze în subteran.

Pentru a identifica motivele pentru care minerii se îmbolnăvesc atât de des, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a demarat o serie de controale. În plus, există suspiciuni cum că ar fi și pontaje fictive la întreprinderile miniere de la CEH.

“Sunt 600 de mineri în foi de boală, ceea ce e foarte mult. Tocmai de aceea s-au dispus controale la pontaje, pe ordine de sănătate și securitate în muncă, la echipamentele de lucru….Sunt mineri care au câte 5 zile de concediu medical, prin foi de boală primite în regim de urgență, cu câte 3-4 diagnostice. Vrem să îi trimitem pe aceștia la medici specialiști să vedem care este starea lor de sănătate. Vrem să vedem dacă aceștia mai pot lucra în subteran. În cazurile în care medicii specialiști consideră că nu mai pot lucra în subteran, îi vom muta pe acești mineri pe alte posturi. Ne preocupă starea de sănătate a angajaților noștri. Astfel, noi venim în sprijinul  lor și le dăm locuri de muncă mai ușoare”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

Concediile medicale ale minerilor din Valea Jiului au atras atenția de nenumărate ori. Au existat perioade când concediile de boală însumate au fost într-un an de zile, echivalentul a sute de ani. De altfel, de-a lungul anilor, mai mulți medici din Valea Jiului au fost cercetați pentru faptul că au eliberat nejustificat concedii medicale minerilor.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *