Andrei, un băiețel de 5 ani, din Deva, bolnav de leucemie, ne cere ajutorul!

Inspirat de un grup de tineri din Cluj, care au decis să schimbe România în bine prin fapta proprie, în urmă cu doi ani, preşedintele Clubului Heian, antrenorul de karate Marius Biji îi invita pe hunedoreni să doneze 5 lei, pentru a o susţine, financiar dar şi moral pe fosta sa elevă, Bianca Constantinescu. Deveanul a fost impresionat de numărul mare de urări de „La mulţi ani!” pe care le-a primit în reţeaua de socializare de ziua lui de naștere, aşa că a decis „să-i provoace” pe toţi cei care l-au felicitat: „512 urări de „La mulţi ani!” de ziua mea… Iuhuuu! Am 512 prieteni care mă apreciază şi se gândesc frumos la mine. Vă mulţumesc din suflet, prieteni dragi, vă îmbrăţişez şi vă doresc tot binele!” După ce antrenorul de karate a citit un articol umanitar publicat în presa locală a județului Hunedoara despre cazul lui Andrei, un băieţel bolnav de leucemie, a decis să se implice personal, pentru a o sprijini pe mama copilului, care i-a fost elevă și căreia nimeni altcineva nu îi întinsese o mână de ajutor.

Andrei se luptă cu boala din 2016

Atât campionul și antrenorul de karate, cât și fosta sa elevă, Bianca Hertz, și-au amintit, amuzați, că, în urmă cu ani buni, ca măsură pedagogică pentru absențele nejustificate, profesorul a decis să o lase corigentă pe tânăra adolescentă din acea vreme. Între timp profesorul, antrenorul de karate și campionul Marius Biji, a reușit să o ajute pe tânăra mămică, inspirat de un reportaj despre Frăția Bărboșilor din Cluj-Napoca (un grup de tine care vine în ajutorul cazurilor sociale disperate). Astfel într-o zi geroasă de decembrie, în urmă cu doi ani, zeci de hunedoreni s-au adunat sâmbătă dimineaţa, la ora 9, în Deva, “la cal”, unde au fost invitați să doneze câte 5 lei pentru Andrei. Marius Biji a adus o cutie pentru donaţii, în care prietenii și cunoscuții săi, dar și deveni care nu îl știau personal sau chiar hunedoreni din alte orașe ale județului, au adunat, drept dar pentru micul Andrei Constantinescu, de ziua lui Marius Miji, peste 3.500 de lei. De altfel, preşedintele clubului „Heian”, din Deva, a avut mai multe iniţiative civice, printre care şi proiectul „Să dăm copiilor ce merită”, prin care face voluntariat pentru un grup de copii afectaţi de autism şi sindrom Down.

Traumatizat de procedurile medicale

Băieţelul pentru care antrenorul de karate cerea ajutorul în urmă cu doi ani, Andrei, a avut primul episod de boală în luna ianuarie 2016, dar mama lui mărturisea că nu și-a dat seama de la început seama cât de grav este. „Se plângea că îl doare încheietura mâinii drepte şi, la spital ni s-a spus că ar fi o luxaţie, că s-a jucat şi, probabil, s-a lovit. După ce l-am tratat cu creme şi comprese, i-a trecut. În februarie, însă, a început să acuze dureri la încheietura de la picior şi nu a mai păşit cu el o lună. Din nou am fost la medic, unde ni s-a spus că ar fi o entorsă. I s-au pus atele şi, după o săptămână, acestea au fost îndepărtate. Dintr-o dată, a început să se plângă, din nou, de dureri. Am mers din nou la spital şi, abia atunci, i-au făcut analize şi ni s-a spus că e suspect de leucemie.” Apoi, părinții au fost trimiși la Timişoara, unde, din păcate, diagnosticul de leucemie a fost confirmat. Băiețelul a fost internat în primăvara anului 2016 la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” şi a început tratamentul cu citostatice. În ciuda tratamentului agresiv, de durată foarte lungă, protocol după protocol, care l-a făcut pe băieţel să dezvolte un comportament de respingere a spitalului și să intre în crize la vederea acelor sau în momentele în care afla că trebuie să facă o nouă puncție, acesta a rezistat. Boala a intrat în remisie, iar copilul părea vindecat.

Din nou, chiomoterapie și puncții…

Din nefericire, boala lui Andrei a recidivat,în octombrie 2018. “Suntem, din nou, internați și am început iar curele de chimioterapie, mai urmează câteva luni de tratament si așteptăm un răspuns. Facem sau nu facem transplantul de celule stem. Timpul e lung,,e greu dar credem că Dumnezeu ne va vindeca. Nu pot să îmi imaginez altceva!”, spune Bianca, mama băiețelului. Bianca adaugă că, deși tratamentul în spital este gratuit, șederea în Timișoara face necesare o mulțime de alte cheltuieli, pe care nici ea, nici familia ei nu mai poate poate să le susțină. De aceea, deveanca face un apel la hunedorenii cu inimă mare să-i fie alături, încă o dată, pentru a-l salva, o dată pentru totdeauna, pe micul Andrei de boală și suferință!

Dacă doriți să fiți unul dintre salvatorii băiețelului de numai 5 ani, puteți face acest lucru printr-o donație în contul:

RO84INGB0000999908412791, deschis pe numele mamei sale, Hertz Bianca Cristina

Orice sumă contează, fiecare leu poate face diferența!

 

ADA BERARU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *