Admiterea 2019 la Universitatea Politehnica Timișoara
Ca urmare a aprobării cifrelor de școlarizare pentru învățământul superior de către Ministerul Educației Naționale, Universitatea Politehnica Timișoara a repartizat numărul de locuri pe facultăți și domenii de licență. Așadar, admiterea la UPT în anul academic 2019 – 2020, la ciclul de licență, se va realiza pe 2280 de locuri bugetate și 1030 de locuri cu taxă, conform tabelului de mai jos. Din acestea, 249 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare, 100 de locuri sunt destinate elevilor proveniți de la licee din mediul rural, iar 4 locuri sunt pentru candidații de etnie romă.
Potrivit calendarului admiterii la Universitatea Politehnica Timișoara, în 15 iulie 2019 demarează înscrierile atât la facultățile la care se organizează concurs cu probe de verificare a cunoștințelor, cât și la cele la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare (pentru formele de învățământ ID și IFR înscrierile încep la 1 iulie 2019).
Concursul de admitere, atât în cazul celui cu probe scrise (de matematică, tip grilă, la Facultatea de Automatică și Calculatoare și la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, respectiv desen tehnic și liber la Facultatea de Arhitectură și Urbanism), cât și în cazul celui de dosare, va avea loc în 22 iulie, rezultatele urmând să fie afișate în 23 iulie 2019. Urmează trei runde de confirmări succesive, iar rezultatele finale se vor afișa în 26 iulie 2019.
Mai multe informații despre admiterea 2019 la Universitatea Politehnica Timișoara găsiți aici.
Absolvenții de liceu care au promovat examenul de bacalaureat și aleg una dintre facultățile Universității Politehnica Timișoara vor avea, ca studenți, o serie de beneficii:
- Cele mai mari burse din țară (de la MEN și din venituri proprii, care se pot cumula);
- Cazare pentru toți solicitanții în cămine modernizate (dotate cu conexiune internet, cablu TV, frigider, bucătărie și spălătorie pe fiecare etaj);
- Masa la restaurantele studențești ale UPT, la prețuri subvenționate (masa de prânz – 8 lei);
- Cea mai modernă bibliotecă din țară;
- Acces gratuit la cea mai modernă bază sportivă studențească din țară (terenuri de fotbal sintetice și cu iarbă, baschet, 4 terenuri de tenis, sală de sport, bazine de înot interior și exterior, pistă de atletism);
- Pregătire specială la matematică și fizică;
- Acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul Erasmus+ și prin acorduri bilaterale (Germania, Franța, Spania, Anglia, Olanda, Austria, etc);
- Transport local și CFR gratuit.
Alte facilități sunt acordate elevilor olimpici, care sunt admiși fără examen, cu media 10, și absolvenților de liceu cu media 10 la examenul de bacalaureat.
Numărul de locuri, cu taxă și fără taxă, repartizat pe facultăți și domenii de licență