Activitățile preferate ale studenților din România
Studenția este o perioadă frumoasă, dar și una cu multe presiuni, din partea părinților, din partea profesorilor, din partea propriilor așteptări. Astfel, apar des probleme legate de stres. Ignorarea lor afectează performanțele academice. În schimb, activitățile de timp liber iau o parte din apăsarea care există pe umerii tinerilor.
Studenții au arii de interes diverse, care sunt în centrul activităților de timp liber. Printre hobby-urile preferate ale celor din mediul universitar sunt următoarele:
Socializarea
Timpul petrecut alături de prieteni este esențial, mai ales la această vârstă. Românii sunt în general foarte sociabili, iar în perioada studenției această trăsătură este la apogeu, ei folosindu-se de orice „fereastră” pentru a se reuni cu colegii sau cu cei pe care îi știu dinafara facultății.
Scrisul creativ
Scrierea creativă, precum poezia și povestirea, sunt hobby-uri ale studenților cu înclinații pentru literatură și comunicare. O pasiune „înrudită” este blogging-ul. Cine dorește să activeze în relații publice, marketing, design, jurnalism sau în domenii similare poate îmbina plăcutul cu utilul având un asemenea hobby.
Voluntariatul
În general, studenții au mult timp liber, atunci când nu sunt în perioada examenelor. O parte din acest timp poate fi dedicată voluntariatului, care este unul dintre cele mai bune hobby-uri, întrucât se antrenează capacitatea de a lucra în echipă și este atrasă din vreme atenția angajatorilor. Multe companii pun pe primul loc coordonarea cu ceilalți membri ai colectivului.
Fotografia
Studenții pasionați de modă sau de media înclină spre o pasiune pentru fotografie, care este și un hobby extrem de util. Baza de amintiri frumoase este generoasă în tinerețe, iar fotografiile imortalizează momente ce nu se mai întorc. Studiile au arătat că fotografia ajută și la îmbunătățirea sănătății mintale.
Limbile străine
Învățarea unei noi limbi este unul dintre acele hobby-uri care, fără îndoială, cresc șansele de angajare după terminarea facultății. Pentru mulți angajatori, a fi bilingv este de obicei un bonus. Prin urmare, acesta este unul dintre cele mai bune hobby-uri pentru studenți. În același timp, învățarea unei limbi străine îmbunătățește și abilitățile cognitive, ceea ce reprezintă un câștig pe toate planurile.
Vlogging-ul
Vloggingul este unul dintre cele mai la modă hobby-uri. Se bazează pe faptul că lumea preferă să vadă conținut video în detrimentul citirii unui text. Conținutul poate fi din orice domeniu. Unii studenți vorbesc despre sport, alții despre cum s-au distrat într-un casino online din România. Sunt abordați numai operatorii licențiați, cu platforme competitive care sunt atent recenzate de specialiștii comunității pariorilor din România.
Gătitul
Majoritatea hobby-urilor atractive pentru studenții români implică un anumit grad de creativitate și finețe. Gătitul este o activitate care îi atrage pe cei ce urmăresc să continue într-un domeniu bazat pe creativitate și pe atenția la detalii, cum ar fi marketing, inginerie sau design. Trebuie respectate instrucțiunile din rețetă, dar este necesară și o contribuție proprie pentru perfecționarea preparatului.
Sporturile extreme
Activități precum parașutismul, bungee jumping, cliff jumping/base jumping, scuba diving sau cursele montane de biciclete sunt pentru cei cărora le place să își asume riscuri semnificative, în încercarea de a-și depăși limitele. Aceste hobby-uri sunt ideale pentru tinerii care își doresc poziții de decizie, cum ar fi cea de manager.
Pictura
Pictura este unul dintre cele mai populare hobby-uri în rândul studenților de la arte. Creativitatea și emoțiile sunt exprimate pe pânză, ca o formă de terapie care îi ajută pe tineri să se elibereze de stres. Fie că reproduc o imagine pe care o au în fața ochilor, fie că materializează ceva ce văd cu ochii minții, pasionații își expun o parte din suflet prin linii și culoare.
Dansul
Dansul este, de asemenea, o formă de artă și de terapie. Cine îl abordează ca pe un hobby distractiv are nevoie doar de corpul său și de o minte deschisă pentru a învăța noi mișcări, tehnici și genuri de dans. Pe lângă îmbunătățirea sănătății mintale, dansul are un impact pozitiv asupra întregului organism.
Designul web
Construirea unei pagini web personale sau crearea unui site pentru altcineva poate transforma designul digital într-un hobby distractiv. Este necesară o înțelegere de bază a utilizării computerului, dar nu e obligatoriu ca pasionații să fie „ași” la design încă de la debutul în această activitate. Totul se învață treptat, iar pasiunea se poate transforma ulterior în profesie.
În general, job-urile provenite din hobby-uri aduc satisfacție, pentru că pasiunea