Absolvenții de liceu intră în febra examenului de Bacalaureat

În perioada 1 – 5 iulie 2024, se vor desfășura probele scrise din prima sesiune a examenului național de bacalaureat, în 9 centre de examen din județ. Peste 2400 de candidați, dintre care peste 2100 din promoția curentă și peste 300 din seriile anterioare, sunt așteptați să participe la aceste probe, fie integral, fie doar pentru reexaminarea probelor nepromovate anterior.

Calendarul probelor este următorul:

  • Luni, 1 iulie: Limba și literatura română
  • Marți, 2 iulie: Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie, în funcție de profil)
  • Joi, 4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării (cu opțiuni din 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie, Psihologie)
  • Vineri, 5 iulie: Limba și literatura maternă (pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale)

Probele vor începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30, pe baza unui act de identitate valid. Fiecare probă scrisă va avea o durată de trei ore, cu posibilitatea de prelungire cu cel mult două ore pentru elevii cu nevoi speciale, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor.

Reguli stricte de acces și desfășurare:

Candidații trebuie să utilizeze doar cerneală sau pastă de culoare albastră pentru rezolvarea subiectelor și creion negru pentru scheme și desene. La Matematică și Geografie, sunt permise doar instrumente de desen. Hârtia de examen va fi distribuită în sălile de examen.

Este interzisă introducerea în săli a oricăror obiecte personale (ghiozdane, telefoane, manuale etc.). Comunicarea între candidați sau cu exteriorul, schimbul de materiale sau utilizarea mijloacelor electronice de stocare și comunicare sunt strict interzise. Candidații surprinși încălcând aceste reguli vor fi eliminați din examen și nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

Toate sălile de examen vor fi supravegheate audio-video pentru a asigura corectitudinea desfășurării probelor.

Aceste măsuri sunt menite să asigure desfășurarea în condiții optime a examenului și egalitatea de șanse pentru toți candidații.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *