Ample controale la centrele de colectare a fierului vechi din județ

Polițiștii hunedoreni au controlat, săptămâna trecută, 15 centre de colectare a fierului vechi din județ și au verificat 86 de persoane. În urma controalelor s-au dat sancțiuni de aproape 6.000 de lei, iar unui persoane din Deva i s-a întocmit dosar penal pentru obținerea de venituri nedeclarate.

„Polițiștii Serviciului Județean Transporturi Hunedoara au efectuat, în perioada 14.10 – 18.10.2024, o acțiune în sistem integrat cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea ilegalităților comise de agenții economici care desfășoară activități de colectare și valorificare a deșeurilor feroase și neferoase.

Au fost verificate 15 centre de colectare și 86 de persoane. Polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.830 lei.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că un bărbat din municipiul Deva ar fi predat către unul dintre centrele de colectare mai multe cantități de deșeuri de fier vechi, obținând venituri pe care nu le-ar fi declarat, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „ascunderea bunului  ori a sursei impozabile sau taxabile”, au transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

 

 

sursa foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *