„Rien ne va plus!” Isterie anti-Bena cu Vetuța Stănescu, crupier PNL la masa Hunedoara

…Că încă se mai învârte ruleta șuie în jurul căreia peneliștii hunedoreni așteaptă, bouche-bée, să nimerească gaura norocoasă, e evident. Mai ales când, în spațiul public, se aude (metaforic) repetat – acum către jurnalistul veteran Alin Bena -, vocea aparent isterizată a celei ce ar fi ca un crupier PNL la masa Hunedoara, Vetuța Stănescu: „Rien ne va plus. Les jeux sont faits.”.

În traducere liberă și adaptată la context, strigătul președintei PNL Hunedoara – care, în așa metaforă cu masă de joc, pare să întrunească perfect condiția crupierului („persoană care supraveghează jocul, plătește mizele câștigătoare și le adună pe cele pierdute”) – spune cam așa: „Ciocul mic. Jocurile-mi sunt făcute.”.

În fapt, „Ciocul mic. Jocurile-mi sunt făcute.” pare să fie cam singura strategie pe care o are PNL Hunedoara de când Vetuța Stănescu s-a urcat în scaunul de președinte. Prin strategia asta și-a alungat competitorii din partid, așa a pierdut toate primăriile de municipiu, cu „bomboana” Deva, așa l-a vârât, pe ușa din dos pe Mircia Munteanu, post-zeghe, în organizație, așa l-a blocat pe fostul mentor politic în poziție nesemnificativă… O strategie care a prăbușit organizația către irelevanță politică în spațiul hunedorean.

Ca să dea extins foc la valiza liberală hunedoreană, chiar în preajma alegerilor, Vetuța Stănescu a iscat un război public hilar: o campanie de pedepsire a lui Alin Bena, cunoscut jurnalist veteran, pe motiv că „i-ar fi dat atac” la onoarea liberală  („nereperabilă”?!) prin unele afirmații dintr-o emisiune TV de altfel foarte cuminte (la care am fost prezent).

Supărarea uricioasă vine tocmai din partidul în care funcționarii publici sunt târâți la mai toate acțiunile politice. Vine tocmai de la „spaima nedeilor și târgurilor hunedorene” (așa li s-ar spune, popular) – că le stă oamenilor virșlu-n gât de-atâta vânturat Vetuța și Călin prin preajma meselor de sărbătoare -, de la trupa de bântuitori politici ai județului, cu chiar înalți funcționari în frunte.

Toată povestea asta, cu Vetuța Stănescu plângându-se crocodilește de Alin Bena la Prefectură (știți, instituția aceea unde funcționarii publici, cică, nu fac politică, doar pozează și malaxează activ la evenimentele de partid!), e, în fapt, încă o decizie proastă din șirul aparent nesfârșit care a făcut praf și pulbere peneleul hunedorean. Înainte de alegeri, Vetuța Stănescu, (ce ar fi) crupier PNL la masa Hunedoara, urcă-n capul organizației încă un scandal, care nu demonstrează altceva decât profundă demagogie și tendințe de sinucidere politică.

O cheie a supărării crupieroase vetuțsciene, ca detaliu, ar fi că Alin Bena a folosit „cuvintele grele” „obscuri” și „semidocți”, referindu-se la persoane nenominalizate din conducerea PNL Hunedoara. Și ce e așa mare necaz? Vă dau eu exemplu, cu nume, să vedeți că afirmația lui Alin Bena este fundamentată și deloc uricioasă.

Păi, nu e „obscur” (nedeslușit, neînțeles, nelămurit, neclar, greu de priceput, cnf. DEX) marele candidat penelist Călin Petru Marian, la președinte CJ (competiție pierdută) și acum la Senat? Amintiți-vă de hilarele-i tiktokăieli din campania de la locale și episodul de scenă stânga-dreapta! Cât despre „semidoct” (om care are cunoștințe puține și superficiale dar se crede cult, cnf. DEX), nu cred că mai este nevoie de detalii. Iar acesta e doar un exemplu, atributele fiind împărtășite și de alți colegi de frăție politică.

Și atunci, care-i supărarea? Obscuri și semidocți sunt mai toți politicienii români, nu e niciun secret, nu e nicio supărare, în condițiile în care aceste „posedări” nu-i scot de la putere, ci mai degrabă îi promovează.

Cum spuneam, însă, Vetuța Stănescu, complet lipsită de abilități politice de lider, neînțelegând mai nimic din politică, în fapt, nu a reușit, prin declanșarea războiului cu fostul nostru coleg, Alin Bena, decât să-și pună organizația și partidul într-o nouă situație penibilă și periculoasă, care va aduce după ea doar pierdere.

Dar doamna președinte PNL pare să-și iubească vocea ca de crupier de deasupra mesei Hunedoara și îi dă înainte: „Rien ne va plus. Les jeux sont faits”, „Ciocul mic. Jocurile-mi sunt făcute.”.

C’est tout.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *