Alte 24 de milioane de euro pentru județul Hunedoara, printr-un nou apel în cadrul Programului Tranziție Justă

ADR Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă, anunță lansarea unui nou apel pentru județul Hunedoara, în cadrul acțiunii „Sprijinirea tranziției forței de muncă” – componenta „Sprijin pentru adaptarea la schimbare a lucrătorilor, întreprinderilor și antreprenorilor”.

Apelul finanțează acțiuni de recalificare și actualizare a competențelor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și șomerilor înregistrați în evidența agențiilor județene de ocupare a forței de muncă, precum și asistență și incluziune activă pentru aceleași categorii de persoane.

Beneficiarul eligibil al acestui apel este Agenția Judeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara, care poate depune proiecte în parteneriat cu: Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și entități/autorități/organizații din categoriile: Centre Regionale pentru Formarea Profesională a Adulților aflate în subordinea ANOFM, universități, ONG-uri, organizații sindicale, organizații patronale, Camere de Comerț şi Industrie, furnizori autorizați de formare profesională, centre autorizate de evaluare și certificare a competențelor profesionale.

Județul Hunedoara dispune de o alocare totală de 23,97 milioane de euro, din totalul de peste 110 milioane de euro cât este bugetul rezervat celor șase județe afectate de tranziția către neutralitatea climatică.

Cererile de finanțare se pot depune, în cadrul apelurilor de tip necompetitiv, până în 31 martie 2025, iar activitățile din cadrul proiectelor trebuie implementate până cel târziu în 31 decembrie 2029.

Mai multe detalii despre apel, precum și ghidul solicitantului pot fi regăsite aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *