ITM Hunedoara: Sancțiuni contravenționale și amenzi date angajatorilor, în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a desfășurat în luna septembrie 2024 un număr total de 225 de acțiuni de control în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, în urma cărora au fost dispuse 313 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

În cadrul acestor acțiuni de control au fost sancționați 24 de angajatori, aplicându-se 42 de sancțiuni contravenționale, dintre care 21 amenzi, în valoare de 179.500 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 116 controale, în urma cărora s-a identificat un număr total de 171 de deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea prevederilor legale.

Totodată, inspectorii de muncă au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 13 avertismente şi 5 amenzi, în cuantum de 102.000 lei, din care 100.000 lei reprezintă amenzi aplicate în baza prevederilor art. 260 alin.(1) lit. e) din Codul Muncii („primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă”).

În domeniul securității și sănătății în muncă, s-au efectuat 109 controale, în urma cărora s-a identificat un număr total de 142 de deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri de  remediere a neconformităților constatate și respectarea prevederilor legale.

Inspectorii de muncă au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8 avertismente și 16 amenzi, în cuantum de 77.500 lei.

Pe parcursul lunii septembrie, au fost comunicate către I.T.M. Hunedoara un număr de 15 evenimente, care au produs incapacitate temporară de muncă, dintre care 9 evenimente au fost cercetate de către angajatori și avizate de către I.T.M. Hunedoara.

 

 

 

ITM Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *