Se înmulțesc controalele, în domeniul forestier. S-au dat amenzi de mii de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat

Polițiștii au amendat cu 30.000 lei trei operatori economici de pe raza comunelor Sălașu de Sus și Pui, pentru nereguli privind gestionarea materialului lemnos. În calitate de deținători temporari ai lemnului, reprezentanții depozitelor în cauză ar fi gestionat materialul lemnos fără a respecta prevederile legale și a întocmi documentele necesare privind proveniența acestuia.   

Un alt operator economic, de pe raza municipiului Petroșani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei,  pentru că ar fi efectuat 8 transporturi de material lemnos cu un autoturism care nu ar fi avut receptorul GPS al dispozitivului mobil pornit pe întreaga durată a drumului, așa cum prevede legea.

Acțiunea polițiștilor s-a finalizat prin confiscarea a 65,8 mc de material lemnos, în valoare de peste 18.560 de lei. Controalele polițiștilor Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din județul Hunedoara s-au desfășurat în perioada 25 septembrie – 01 octombrie 2024 și au beneficiat de sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Timișoara.

 

 

IPJ Hunedoara

sursa foto: arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *