LA PAS 2024 – Festival de hrană și cultură sustenabilă

O invitație să încetinim ritmul, să ne chestionăm alegerile de consum și să construim convivialitate

În acest sfârșit de săptămână, Timișoara devine locul de întâlnire al producătorilor locali și artizanilor de tot felul, al oamenilor preocupați de alimentație și sănătate, de educație și sustenabilitate, pasionați de gătit și gastronomie, experților și asociațiilor ce promovează rețele alimentare sustenabile, dar și al celor dornici să încerce produse autentice din mai multe regiuni ale țării, propuse de artizani și puncte gastronomice locale, la Festivalul LA PAS, organizat de Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare – CRIES.

LA PAS 2024 – Festival de hrană bună și cultură sustenabilă are loc în perioada 4-6 octombrie 2024, la Casa Tineretului din Timișoara, și va prilejui experiențe dintre cele mai diverse pentru vizitatori.

Vă așteptăm vineri, ora 17:30, la o discuție provocatoare despre alimentație și sănătate, moderată de Dragoș Pătraru – Starea Sănătății, în deschiderea festivalului.

Sâmbătă, cu începere de la ora 11:00,  vă așteptăm să participați alături de noi la prima plimbare climatică din Timișoara. Luăm orașul LA PAS, cu plecare de la Universitatea de Vest, și reflectăm in situ la subiecte precum sursele de apă, spațiul verde urban, producția de hrană sănătoasă, alături de câteva gazde locale și doi ambasadori ai Pactului Climatic European.

Și tot sâmbătă, de la ora 14:00, degustăm produse premiate cu aur în competiții prestigioase de profil: brânza de la Curtea Culorilor și miedul de la Miedăria.

Duminică, ora 14:00, vă invităm la degustarea interculturală, unul dintre cele mai apreciate momente ale festivalului în fiecare an. Vă așteptăm cu bunătăți diverse de la producători locali și puncte gastronomice din diferite regiuni ale țării: plăcintă cu praz, făcută cu maia, zer din lapte de capră și grâu dur, mezeluri și brânzeturi, zacuscă de vinete și gogoșari în sos de muștargogoși pe abur, cu nucă și macdulceață din petale de mac sălbatic cu scotch whisky și dulceață din flori de liliac, pălincă din Țara Silvaniei și alte răsfățuri.

Detalii, în comunicatul de presă din anexă. De asemenea, regăsiți în anexă programul complet și Declarația de principii a Festivalului LA PAS 2024, precum și imagini de arhivă din festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *