Ploi abundente ce vor ajunge la peste 80l/mp. Județul Hunedoara, sub avertizare meteo de cod GALBEN și PORTOCALIU

Două avertizări meteo, au fost emise de specialiștii de la ANM, în care sunt vizate instabilitatea atmosferică și ploile torențiale și abundente ce se vor abate asupra județului nostru, la începutul săptămânii viitoare.

În primul mesaj, valabil în intervalul 29 septembrie, ora 10 – 30 septembrie, ora 22, meteorologii avertizează că, în intervale scurte de timp se vor înregistra ploi, ce prin acumulare pot ajunge la 40 l/mp și local pot depăși 50 l/mp. Vântul va sufla cu intensificări. În timp ce, al doilea mesaj valabil 29 septembrie, ora 10 – 30 septembrie, ora 12, meteorologii afirmă că, instabilitatea va afecta nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Carpații Meridionali și Orientali, iar cantitățile de apă vor depăși 80 l/mp.

 

„În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting), precizează ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *