Sprijin financiar pentru cultivatorii de tomate, usturoi, cartofi şi pentru subvenţionarea accizei la motorină

Guvernul va suplimenta, în şedinţa de miercuri, bugetul Ministerului Agriculturii cu aproape 900 de milioane de lei, a anunţat premierul Marcel Ciolacu. El a precizat că Executivul va asigura astfel sumele necesare pentru cultivatorii de tomate, usturoi, cartofi şi pentru subvenţionarea accizei la motorină folosită în agricultură.

 

„Adoptăm, de asemenea, noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă şi de efectele războiului din Ucraina. Le asigurăm sumele necesare pentru plata integrală, de această dată, a sprijinului financiar pentru cultivatorii de tomate, usturoi, cartofi şi pentru subvenţionarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură. Suplimentăm bugetul Ministerului Agriculturii cu aproape 900 de milioane”, a declarat Marcel Ciolacu, la începtul şedinţei de Guvern.
El a arătat că Guvernul asigură antreprenorilor plata la timp a ajutoarelor de stat prin programele IMM Plus.
„Le asigurăm antreprenorilor plata la timp şi fără sincope a ajutoarelor de stat prin programele IMM-Plus. Este vorba de compensarea creşterii acizei la motorină, utilizată drept combustibil şi ajutoarele acordate în contextul efectelor economice ale pandemiei. Pentru asta alocăm peste 250 de milioane de lei la Ministerul Finanţelor”, a explicat Marcel Ciolacu.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *